Fekete karácsony (2019) – Online film adatlap – A Blumhouse a Halloween sikerét látva egy másik régi klasszikust, az 1974-es Fekete karácsonyt is feldolgozta.

Fekete karácsony – Teljes film adatlap 

Magyar cím: Fekete karácsony
Eredeti cím: Black Christmas
Műfaj: horror, misztikus, thriller
Premier (USA): 2019. december 11.
Hazai premier: 2019. december 12.
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Sophia Takal
Forgatókönyvírók: Sophia Takal, April Wolfe
Filmstúdió: Universal Pictures, Blumhouse Productions, Divide/Conquer
Forrásunk a film IMDB adatlapja.

Fekete karácsony története:

Közelednek az ünnepek, a Hawthorne Főiskolán azonban egy meglehetősen nehéz időszak veszi kezdetét. Az intézmény falai között ugyanis egy őrült gyilkos vadászik a diáklányokra. Persze az illetőnek nincs könnyű dolga, hiszen mindenki azon van, hogy megmeneküljön és túléljen, de azért nem kell sajnálni gonoszunkat, aki módszeresen igyekszik levadászni áldozait.

Szereplők:

Imogen Poots, Aleyse Shannon, Lily Donoghue, Brittany O’Grady, Caleb Eberhardt, Cary Elwes, Simon Mead, Madeleine Adams, Nathalie Morris, Ben Black, Zoe Robins, Ryan McIntyre, Mark Neilson, Lucy Currey, Jonny McBride

Előzetesek, videók:

Érdekességek:

Az eredeti Fekete karácsony film 1974-ben mutatkozott be, egy kanadai slasher volt. 2006-ban azonban már kapott egy feldolgozást, akkor Glen Morgan rendezésében. Érdekesség lehet, hogy Andrea Martin mindkét filmben szerepelt. A 2019-es remakeben azonban őt már nem láthattuk.

A film forgatásai 2019 nyarán kezdődtek el Új-Zélandon. A stáb meglehetősen gyorsan végzett, hiszen a kamerák mindösszesen 27 napig forogtak.

Ez a legkönnyedebb feldolgozás az eddigi három közül, mivel a producerek ragaszkodtak a PG-13-as korhatárhoz, ami nem egy horror típusú besorolás. Amúgy nem sok slasher van a világon, ami ilyen korhatár besorolás alá esik. A Cry Wolf 2005-ből, a 2008-as Prom Night vagy a 2015-ös The Final Girls ilyen. Illetve a Boldog halálnapot filmeket is érdemes itt megemlíteni.

A filmet Sophia Takal rendezte, aki a Démonaink című filmet is vezényelte és az Into the Dark sorozat egy részét is ő hozta össze. Korábban úgy tűnt, hogy Takal a Köpök a sírodra feldolgozását készítheti el a Blumhouse berkein belül, de végül a Fekete karácsony lett az ő projektje.

Amúgy Takal az első rendezőnő, akinek a Blumhouse munkát adott.