Frankenstein menyasszony reboot
David Koepp új forgatókönyvvel állt elő.

Úgy tűnik, hogy a Universal Pictures nem söpörte a szőnyeg alá a tervezett Frankenstein menyasszonya filmet. David Koepp ugyanis a karanténban új ötlettel és forgatókönyvvel állt elő.

2017-ben a Universal Pictures nagy harci kedvvel mutatta be az új A múmia filmet. A tervek meglehetősen impozánsak voltak, egy nagyszabású és javarészt giga költségvetésből készülő filmes univerzum, a Dark Universe, amelyben a stúdió klasszikus szörnyei mutathatják meg magukat. Az elképzeléseket olvasva a valamire való szörnyfilm kedvelők elégedetten csettintettek, még akkor is, ha a többségben volt egy kis félsz. Sajnos a félelmek pedig beigazolódtak, kicsit a sokat akar a szarka, de nem bírja a farka effektus figyelt be. Hiába Tom Cruise, a csilivili effektek és talicska számra felhalmozott milliók, A múmia megbukott, a Dark Universe pedig a szőnyeg alá került.

Olyannyira, hogy a Johnny Depp főszereplésével készült Láthatatlan ember filmet például teljesen kukázták, a jogokat átadták a Blumhouse-nak és Leigh Whannell forgathatott egy filmet a témában. Igen ám, ez viszont piszok mód működött és rendkívül érdekes, eddig még nem látott módon mutatta be az egyébként ismert történetet. Ráadásul mindezt egészen kevés dollárból sikerült összehozni és a végeredmény komolyan nyereséges lett.

A Universalnál pedig ismét megérezték a pénzszagot és úgy döntöttek, hogy átgondolják a szörnyfilmes univerzumot. A Dark Universe ugyanis vélhetően tényleg kukázva lett, a karakterek azonban kaphatnak újabb feldolgozásokat. Nem rég például arról lehetett olvasni, hogy Ryan Gosling lehet az új Farkasember, most pedig a Frankenstein menyasszonya kapcsán érkeztek biztató hírek.

Állítólag ugyanis a film kapott egy új forgatókönyvet, amelyet David Koepp írt meg, még a karantén idején. A rendező erről a Collidernek nyilatkozott. A téma amúgy elsősorban nem ez volt, hanem Koepp legújabb filmje, amelyet írt és rendezett is, a You Should Have Left című Kevin Bacon horror, aminek ez előzetesét már mi is mutattuk neked. Viszont szóba került a Frankenstein menyasszonya is.

Koepp elmondta, hogy egy olyan környezetben éleszti fel ezt a sztorit, amit mindig is kiszeretett volna próbálni és hálás, hogy a stúdiótól szabadkezet kapott. A szkript tehát már létezik és habár erről nem árult el ennél többet Koepp, azt hozzátette, hogy nem egy 150 milliós gigaprodukcióra kell számítani, inkább kicsit A láthatatlan emberhez fog hasonlítani, bár kevésbé lesz földhöz ragadt, de hasonlóan napjainkban játszódik majd. Koepp szerint a stúdió már a rendezőt keresi a feladatra.

A kérdés ezek után az, hogy kik alakíthatják a főszereplőket. A korábbi tervek arról szóltak, hogy Javier Bardem és Angelina Jolie lesz látható a Frankenstein menyasszonya feldolgozásban, de könnyen lehet, hogy kevésbé drága színészekkel kívánja végül elkészíteni a filmet a Universal.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét