1985-ben készült a Frászkarika eredetije, amit aztán 1988-ban egy második rész is követett. Utóbbinak a sikerességére már mindenképpen a szerény jelzőt használhatjuk, de azt is csak azért, hogy ne bántsuk meg a készítőket. 2011-ben remake-sorsra jutott a történet.
A DreamWorks háza táján úgy döntöttek, hogy újra előveszik a filmet, viszonylag sok pénzből és egészen 3D-ben elkészítik az újrát, amit aztán majd zabálni fognak a fiatalok. A baj az, hogy a terv nem jött be. Nagyon nem jött be, hiszen a bevételi adatok nagyon elmaradnak a várttól, és a normálisnak mondhatótól is. Ami nekem azért fura, mert nem mondhatnánk, hogy az az új rész rosszul sikerült volna. Talán az eredeti jobb volt, de a 2011-es Frászkarika viszonylag korrekt iparos munka eredménye. Ráadásul a színészi játékokkal sem igazán lehet bajunk.  Colin Farrell és Anton Yelchin játéka is egészen rendben van.


Szóval picit nem értem az amerikaiakat. Pláne, hogy ez időtájt azért a vámpíros filmek mondhatjuk reneszánszukat élik. Ráadásul a Frászkarika véresnek is nevezhető és a humora is egészen értékelhető.

A történet talán ismertnek is nevezhető, pláne, ha láttad az eredetit. Adott egy srác, aki végre menő lett a középiskolában. Menő társaság, menő barátnő, minden menő. Mondjuk ehhez a jelzőhöz egy kis pökhendiség is társul a részéről. Viszont olyannyira bekerült a menők közé, hogy régi barátairól már meg is feledkezik. Csak nevet rajtuk mikor azt állítják, hogy főhősünk új szomszédja, Jerry egy vámpír. Persze aztán időközben kiderül, hogy Jerry tényleg vámpír, még hozzá a gonoszabbik fajtából.

Ennek egyébként jelei is vannak a filmben, hiszen emberek tűnnek el, ami szinte senkinek nem tűnik fel. Viszont ez ugye mindig így szokott lenni.


Jerry aztán időközben főhősünk barátját is elkapja, sőt mi több át is alakítja, meg mondjuk a többieket is. Hadsereget toboroz, Charley pedig eldönteni, hogy jól megment mindenkit és megöli Jerry-t. Muszáj ezt tennie, hiszen a város többi lakója nem igazán nyüzsög az ügy érdekében.

Összehaverkodik egy vámpírbuzi alakkal, akiről kiderül, hogy igazából ismeri Jerry-t. Egyébként ő a Frászkarika egyik legjobb karaktere, a többszörös díjnyertes David Tennant-nak jár ezért a pacsi.

A Frászkarika remake 30 millióból készült, ám ennek ellenére a CGI egészen gagyin mutat. Illetve a zárásba köthetünk még bele, ami szerintem akár összecsapottnak is nevezhető.

Ennek ellenére nézhető, sőt, ahogy fentebb is említettem, korrekt iparos munka a Frászkarika. Szerintem a jobban sikerült remake-ek sorát erősíti.

6/10