Freaky (2020) – Online film adatlap – Christopher Landon, a Boldog halálnapot!-filmek rendezője ismét támad, most egy testcserés horrorral, Vince Vaughn főszereplésével.

Freaky – Teljes film adatlap

Magyar cím: Freaky
Eredeti cím: Freaky
Műfaj: vígjáték, horror, thriller
Premier (USA): 2020. november 13.
Hazai premier: 2020. november 26.
Hazai forgalmazó: UIP-Duna Film
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar):
Rendező: Christopher Landon
Forgatókönyvírók: Christopher Landon, Michael Kennedy
Filmstúdió: Blumhouse Productions, Divide/Conquer
Forrásunk a film IMDB adatlapja.

Freaky története:

Millie Kessler (Kathryn Newton) élete cseppet sem irigylésre méltó. Millie nagyon várja, hogy betöltse a tizennyolcat és végre ott hagyhassa a középiskolát, az örökös csesztetések és kudarcok melegágyát. Terve azonban meglehetősen furán alakul. A városban ugyanis éppen a Böllér (Vince Vaughn) nevű nagydarab bérgyilkos szedi áldozatait és pont Millie-t szemeli ki magának. Különleges tőrjének köszönhetően azonban nem megöli a lányt, hanem testet cserél vele. Így aztán Millie a nagydarab gyilkos bőrébe kerül, akit az egész város le akar vadászni. Míg a Böllér Millie testébe bújik és gyanútlanul folytathatja, amit elkezdett egy ártatlan tinédzsernek kiadva magát. Millie-nek 24 órája van arra, hogy visszacsinálja, ami történt, más különben örökre a Böllér bőrében marad. Szerencsére néhány flúgos barátja azonban a segítségére siet – még ha először nehezen is akarják elhinni a testcserés történetet.

Szereplők:

Kathryn Newton, Vince Vaughn, Alan Ruck, Uriah Shelton, Katie Finneran, Kelly Lamor Wilson, Dana Drori, Misha Osherovich, Mitchell Hoog, Melissa Collazo, Dustin Lewis, Nick Arapoglou, Carter W. Glade, Celeste O’Connor, Celeste Cid

Előzetesek, videók:

Vadiúj angol nyelvű előzetes:

Az első magyar nyelvű előzetes:

Érdekességek:

Tulajdonképpen egy regényadaptációról van szó. Egy 1972-es Mary Rodgers regény feldolgozása a Freaky. A könyv a Freaky Friday címet viselte eredetiben.

Először az a hír járta, hogy Jason Blum és Christopher Landon új közös munkája a Sikoly rebootja lesz. Ezt persze akkoriban kezdték híresztelni, amikor kiderült, hogy valami új projekt van készülőben. Természetesen a Sikoly reboot ebben a formában kacsának bizonyult.

A forgatásokkal meglehetősen hamar végzett a stáb, 2019 október 21 és december 12 között forogtak a kamerák, azaz 35 nap alatt a munka végére értek.

Vince Vaughn karrierje során nem sok horror filmben szerepelt, de azért nem példa nélküli a dolog. Az alapvetően talán vígjátékokból ismert színész annak idején szerepet kapott a Végső menedékben, de az 1998-as Psycho-ban is ott volt, ahogy a 2000-ben bemutatott A sejtben is. Persze a vígjátékok mellett azért a drámaibb oldalát is megmutatta már. Például Mel Gibson oldalán a Kegyetlen zsarukban nem rég, vagy zseniális alakítást nyújtott a Büntető ökölben is.