Gyere apához (2019) – Online film adatlap – Elijah Wood újabb horrorfilmben vállalt szerepet és ez alkalommal sem nyújt mindennapi alakítást.

Gyere apához – Teljes film adatlap

Magyar cím:Gyere apához
Eredeti cím: 
Come to Daddy
Műfaj: 
vígjáték, horror, misztikus
Premier (USA):2020. február 7.
Hazai premier: 
2020. december 25. (HBO GO)
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: 
Ant Timpson
Forgatókönyvírók: 
Toby Harvard, Ant Timpson
Filmstúdió: Firefly Films, Blinder Films, Nowhere
Forrásunk a film IMDB adatlapja.

Gyere apához története:

Egy harmincas éveiben járó férfi úgy dönt, hogy megpróbálja helyrehozni kapcsolatát édesapjával. Ezért aztán egy a világtól elzárt helyre utazik, hogy találkozzon a férfival.

Szereplők:

Elijah Wood, Stephen McHattie, Garfield Wilson, Madeleine Sami, Martin Donovan, Michael Smiley, Simon Chin, Ona Grauer, Ryan Beil, Raresh DiMofte, Alla Rouba, Noam Zylberman, Gord Middleton, Oliver Wilson

Gyere apához előzetes:

Érdekességek:

A Gyere apához ötlete a rendező Ant Timpson fejéből pattant ki, saját élményeiből építkezett. Apja halála ihlette a sztorit és az, hogy ő maga nem ápolt túl közeli viszonyt az édesapjával. A nyitott koporsónál rengeteg történetet ismert meg a gyászolók révén az apjáról, a férfiról, akit ő maga alig ismert.

A film egy családi házban forgott, pontosabban egy az emberektől tényleg elzárt helyen, egy magántulajdonban, ahol ház, strand és a környéken erdőségek is találhatóak. A High End Hotel nevű helyszínt viszont látogatni alapvetően nem lehet.

A forgatások során Elijah Wood és a rendező, Ant Timpson is beszerzett egy-egy sérülést, ám a munkát javarészt folytatni tudták.