Gyerekjáték 2019

Gyerekjáték (2019) – Chucky nem pihen, a hátborzongató és mindenre elszánt jó fiú baba visszatér és amit csinál, az a legkevésbé jófiús.

Gyerekjáték – Teljes film adatlap

Gyerekjáték 2019

Magyar cím: Gyerekjáték
Eredeti cím:
Child’s Play
Műfaj:
horror, sci-fi
Premier (USA):
2019. június 21.
Magyar premier:
2019. június 27.
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar):

Rendező:
Lars Klevberg
Forgatókönyvírók:
Don Mancini, John Lafia, Tom Holland, Tyler Burton Smith
Filmstúdió:
Orion Pictures, BRON Studios, KatzSmith Productions

Forrásunk a film IMDB adatlapja.

Gyerekjáték története:

A Kaslan Corporation Buddy babái igazán nagyszerűek, kiváló játékai lehetnek gyerekeinknek. Figyelnek, tanulnak és ott vannak a fiatalokkal társként, igazi cimbora gyanánt. Nem csoda, hogy minden gyerkőc ilyen játékot szeretne. A gyárban azonban egy kis hiba csúszik a gépezetbe. Egy feldühödött munkás úgy dönt, hogy egy kicsit megbuherálja az egyik babát, átszereli, átalakítja és veszélyes gyilkológépet varázsol az alapvetően ártalmatlan és imádnivaló játékból.

Kathy Barclay (Aubrey Plaza) pechjére pont ezt a babát vásárolja meg kisfiának Andy-nek (Gabriel Bateman). Eleinte jó ötletnek tűnik és a kicsit félszeg Andy barátra lel. Azonban hamar kiderül, hogy a babával nincs minden rendben és nem biztos, hogy rendeltetésszerűen működik. Kathy úgy dönt, hogy a legjobb lesz megszabadulni a Chucky-nak keresztelt babától, ám a játéknak erről más a véleménye és szinte lehetetlen őt eltűntetni.

Szereplők:

Aubrey Plaza, Gabriel Bateman, Tim Matheson, Ben Andrusco-Daon, Zahra Anderson, Serge Jaswal, Ariana Nica, Phoenix Ly, Johnson Phan, Eddie Flake, Trent Redekop, Beatrice Kitsos, Ty Consiglio, Hannah Drew, Amro Majzoub

Előzetesek, videók:

Érdekességek:

Az eredeti terv az volt, hogy karácsonyi történet lesz az új Gyerekjáték film. végül azonban valamikor karácsony után zajlanak a történések.

Chucky hangját ez alkalommal új színész kölcsönzi. Mark Hamill-t sikerült meggyőzni arról, hogy vállalja a szerepet. Azonban nem ő volt az egyetlen jelölt. Állítólag Jensen Ackles, az Odaát sztárja is szerepelt a lehetséges hangadók listáján. Hamill-re visszatérve, azért sokat vélhetően nem kellett gondolkoznia, hiszen a Robot Chickenben már volt arra lehetősége, hogy Chucky hangját kölcsönözze.

Egy kis érdekesség, hogy a Gyerekjáték és a Toy Story 4. része ugyanazon a napon kerültek mozikba. Mindkét filmben szerepelnek játékok, ráadásul a tulajdonosukat mindkét alkotásban Andy-nek hívják. Persze a történet azért merőben más! A Gyerekjáték marketingje mondjuk igyekezett is ezt meglovagolni. Készült például egy olyan poszter, amelyen Chucky és néhány másik játék maradványa látható, amelyek a Toy Story-ból ismert játékokra hajaztak.

Esetünkben egy rebootról van szó, hiszen az 1988-as filmből senki nem tért vissza. Don Mancini persze áldását adta a dologra, de közben egy sorozat fejlesztésébe kezdett, ami az eredeti szereplőkkel készülhet el.