Gyilkos Halloween 2021

Gyilkos Halloween (2021) – Online film adatlap – David Gordon Green rendezésében újabb Halloween film készülhetett, amelyben Jamie Lee Curtis és Judy Greer is visszatér!

Gyilkos Halloween – Teljes film adatlap 

Gyilkos Halloween 2021

Magyar cím: Gyilkos Halloween
Eredeti cím: Halloween Kills
Műfaj: horror, thriller
Premier (USA):  2021. október 15.
Hazai premier: 2021. október 14.
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: David Gordon Green
Forgatókönyvírók: David Gordon Green, Danny McBride, Scott Teems, John Carpenter, Debra Hill
Filmstúdió: Blumhouse Productions, Miramax, Rough House Pictures
Forrásunk a film IMDB adatlapja.

Gyilkos Halloween története:

Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) hosszú idő után ismét farkasszemet kellett, hogy nézzen Michael Myers-el. Ismét legyőzte nemezisét, a néma sorozatgyilkost és azt hihette, hogy most végre valóban pontot tett a közös történet végére. Bár talán legbelül Laurie is tartott attól, hogy Myers visszatér és nem adja magát könnyen.

Szereplők:

Anthony Michael Hall, Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Kyle Richards, Stephanie McIntyre, Andi Matichak, Nick Castle, Kadrolsha Ona Carole, Robert Longstreet, Dylan Arnold, Nancy Stephens, Charles Cyphers, James Jude Courtney, Omar J. Dorsey, John Flanagan

Előzetesek, videók:

Érdekességek:

Jamie Lee Curtis hatodik alkalommal bújhatott Laurie Strode bőrébe. Igaz a számozás talán olyan szempontból nem mérvadó, hogy a 2018-ban bemutatott Halloween film, csak az első felvonást vette figyelembe, az után játszódott, a köztes részeket pedig abszolút figyelmen kívül hagyta. Korábban amúgy Donald Pleasence volt az, aki a legtöbb Halloween moziban szerepelt, Jamie Lee Curtis most megelőzte őt.

Tommy Doyle szerepére Paul Rudd volt az első számú jelölt. A színész azonban nem tudta bevállalni ezt a melót, mert a Szellemirtók: Örökség munkálataival és felvételeivel volt elfoglalva. A szerepet így Anthony Michael Hall kapta. Igaz Tommy Doyle már ott volt az első filmben is, mint karakter, akkor Brian Andrews formálta meg a figurát.

Michael Myers álarcát tulajdonképpen két színész is magára ölti, ugyanis a karaktert Nick Castle és James Jude Courtney alakítja.

A Gyilkos Halloween habár a harmadik résznek tekinthető, de ha az összes eddigi Halloween filmet figyelembe vesszük, akkor már a tizenkettedik ilyen film.

Érdekesség lehet, hogy Jamie Lee Curtis mellett egy másik régi ismerős is visszatér, még hozzá Nancy Stephens, aki Marion Chambers-t alakítja. Ő már az első, 1978-as filmben is ott volt, sőt később a második részben és a Halloween H20 – Húsz évvel később című felvonásban is találkozhattunk vele.

Sőt ezen a téren Kyle Richards nevét is érdemes megemlíteni, aki egy Lindsey nevű lányt formált meg még annak idején az első filmben. Illetve Charles Cyphers nevét is említsük meg, aki szintén tagja volt az eredeti stábnak. Ráadásul 2007 óta nem is vállalt filmes szerepet, ám úgy döntött, hogy erre a produkcióra visszatér.

A forgatások 2019. szeptember 16-án kezdődtek el, a stáb november 3-ig dolgozott.

A Blumhouse jelezte, hogy nem ez az utolsó Halloween filmjük, ugyanis Halloween Ends címen még biztosan elkészítenek egy újabb folytatást. Ez majd 2022-ben érkezhet meg.

A Gyilkos Halloween 2020 októberében mutatkozhatott volna be. A készítők azonban 2020 július elején úgy döntöttek, hogy a koronavírus-járvány miatt végül csak csúsztatnak a bemutatón és csak 2021 októberében küldik mozikba Laurie Strode-ot.