Halloween (2018)

Halloween (2018) – Online film adatlap – John Carpenter klasszikusa 2018-ban folytatást kap. A főszerepben Jamie Lee Curtis is visszatér!

Halloween (2018) teljes film adatlap

 

Magyar cím:  Halloween
Eredeti cím: Halloween
Műfaj: horror
Mozipremier (USA): 2018. október 19.
Mozipremier (Magyar): 2018. október 25.
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: David Gordon Green
Forgatókönyvírók: John Carpenter, David Gordon Green, Debra Hill, Danny McBride
Filmstúdió: Blumhouse Productions Miramax, Rough House Pictures

Forrásunk az imdb adatlapja.

 

Halloween (2018) története:

Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) még egyszer, utoljára szembe száll a maszkos gyilkossal. Michael Myers ugyanis ismét visszatér, hogy pontot tegyen a nővel korábbi ügye végére.

Szereplők:

Judy Greer, Jamie Lee Curtis, Virginia Gardner, Toby Huss, Miles Robbins, Will Patton, Nick Castle, Jefferson Hall, Haluk Bilginer, Andi Matichak, Christopher Allen Nelson, Hannah Russell, Dylan Arnold, Omar J. Dorsey, James Jude Courtney

Előzetesek, videók:

 

 

Érdekességek:

Kiváló hírünk van! Az új Halloween film R-es besorolást kapott. Persze nyilván pontosan ebben bíztuk, hiszen bármi más egy meglehetősen vérszegény slashert vetített volna elénk. Most azonban megnyugodhatunk. A tengerentúlon biztos, hogy R-es korhatárral lesz látható a végeredmény.


David Gordon Green forgatókönyvíró egy interjúban elárulta, hogy az új Halloween film forgatókönyvének elkészítése elég komoly fejtörést okozott. Az eredeti terv ugyanis az volt, hogy az összes eddig elkészült filmet figyelembe veszik és azok folytatása kerülhet a vászonra. Ez azonban nem volt könnyű, hiszen a sztorik meglehetősen érdekes lábakon állnak és nehéz épkézláb folytatást készíteni azok függvényében. Körülbelül 80 változatot készítette Gordon Green és Danny McBride, a másik forgatókönyvíró, amikor úgy döntöttek kikukázni mindig addigi elképzelést.

Ekkor hozták meg azt a kreatívdöntést, melynek értelmében a film a John Carpenter-féle első Halloween mozi sztoriját veszi csak figyelembe. Minden, ami azután történt nem számít. Valljuk be, jobb is ez így. Igaz így aztán olyan ínyencségek is semmisnek tekinthetőek, mi szerint Michael Myers és Laurie Strode testvérek… Annyi baj legyen.


Jamie Lee Curtis újból visszatér a Halloween franchise főszerepében. A színésznő korábban négy alkalommal alakította Laurie Strode karakterét. Természetesen már az első filmben, még 1978-ban találkozhattunk vele. Ezt követően az 1981-es folytatásban is szerepet kapott. 1998-ban tért vissza ismét, majd 2002-ben a franchise akkori részében is felbukkanhatott.

A készítők korábban leszögezték, hogy nem egy remake vagy egy reboot az új Halloween film. Inkább egy kicsit újrakalibrálták Michael Myers karakterét és a Carpenter-féle örökséget szeretnék folytatni. Ha minden igaz az 1978-as film folytatásához lesz szerencsénk.

Meglepő módon a forgatókönyvírók között ott van Danny McBride is. A színész korábban az új Alien-filmben is szerepet kapott. Egy interjúban úgy fogalmazott, hogy szeretne kilépni a humor skatulyából, hiszen nem csak a móka és a fingós viccek léteznek. A Halloween kapcsán szerette volna megmutatni, hogy egy teljesen más területen és képes maradandót alkotni.

Korábban a Halloween franchise-nak Danielle Harris színésznő is komolyan részese volt, még gyerekkorában. A színésznő többször is hangoztatta, hogy bízik benne az új részben is számítanak rá és az ő karaktere is visszatérhet. Nem így történt. A producerek nem tartottak igényt a szolgálatára.

Az új Halloween film meglehetősen régóta téma. Voltak korábban olyan hangok is, hogy Rob Zombie készíthet újabb folytatást a saját maga által indított csapáson haladva. Később viszont Todd Farmer nevét is emlegették rendezőként. Később aztán a jogok a Blumhouse Productions birtokába kerültek és ők hozták tető alá az új filmet.

A munkálatokban John Carpenter is segédkezett a csapatnak. Zeneszerzőként is, de a történettel kapcsolatban is kikérték a véleményét.

A Fűrész egyik főszereplője és forgatókönyvírója, Leigh Whannell szerette volna, ha ő alakíthatja Michael Myers-t. Azonban a befutó James Jude Courtney lett.

A film forgatásai 2018 januárjában kezdődtek meg.