Halottak hadserege 2021

A halottak hadserege (2021) – Online film adatlap – Zack Snyder ismét zombis filmet dirigált, ez alkalommal Dave Bautista teszi helyre az élőholtakat.

A halottak hadserege – Teljes film adatlap

halottak hadserege 2021

Magyar cím: A halottak hadserege
Eredeti cím: Army of the Dead
Műfaj: akció, horror, sci-fi
Premier (USA): 2021
Hazai premier:
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar):
Rendező: Zack Snyder
Forgatókönyvírók: Zack Snyder, Shay Hatten, Joby Harold
Filmstúdió: The Stone Quarry
Forrásunk a film IMDB adatlapja.

A halottak hadserege története:

Az agyhalottak mindenütt ott vannak, a zombijárvány pedig Las Vegast sem kímélte, senki sincs könnyű helyzetben. Egy maréknyi zsoldos azonban kockázatos küldetésre vállalkozik, összehangolt és komoly támadást indítanak a zombik ellen, olyat, amire még korábban nem volt példa. Betörnek a karantén övezetbe és felveszik a harcot a halottak serege ellen.

Szereplők:

Dave Bautista, Hiroyuki Sanada, Ella Purnell, Ana de la Reguera, Garret Dillahunt, Tig Notaro, Omari Hardwick, Theo Rossi, Nora Arnezeder, Lyon Beckwith, Samantha Win, Matthias Schweighöfer, Ryan Watson, Raúl Castillo, Huma Qureshi

A halottak hadserege előzetes:

Egyelőre sajnos nem érkezett előzetes.

Érdekességek:

Eleinte úgy tűnt, hogy a Warner Bros. égisze alatt készülhet el A halottak hadserege, viszont végül a Netflix megvásárolta a jogokat. Ezzel együtt a streaming óriás berkein belül számíthatunk majd a premierre. A film a hírek szerint körülbelül 90 millió dollárból foroghatott.

A munkálatok 2019 nyarán kezdődhettek meg. Kislánya elvesztése után ez volt Zack Snyder rendező első projektre, amire többször is úgy hivatkozott, hogy egy igazán őrült és furcsa zombifilmet szeretett volna összehozni.

Chris D’Elia a forgatásokon részt vett. 2020 nyarán viszont kiderült, hogy több nőt, köztük fiatalkorúakat is szexuálisan zaklatott. Zack Snyder kérdés nélkül úgy döntött, hogy a színész kikerül a filmből. A helyét Tig Notaro humorista vehette át, a helyzet viszont nem volt egyszerű. Notaro ugyanis egyedül rögzített minden olyan jelenetet, amelyben korábban D’Elia volt látható, aztán ezeket a képeket speciális effektek és különféle számítógépes megoldásokkal tettek be a kész filmbe, így helyettesítve D’Elia-t.

Zack Synder készítette annak idején a Holtak hajnala 2004-es újra gondolt változatát is. Akkor James Gunn is dolgozott a film forgatókönyvén. Gunn úgy tűnt ez alkalommal is visszatérhet és besegíthet a szkript elkészítésébe, viszont végül Az öngyilkos osztag film miatt erre nem volt ideje.

Snyder fülét még 2004-ben rágni kezdte a stúdió, szerették volna, ha a Holtak hajnalát követően egy újabb zombis filmet forgat. Snyder viszont azt mondta, hogy nem szeretne folytatásokkal foglalkozni, inkább más projektek érdekelték. A stúdió viszont nem igazán akart letenni a dologról. 2010-ben úgy tűnt, hogy az új A dolog film rendezője, Matthijs van Heijningen Jr. rendezésében készülhet el az újabb zombis őrület. 2013-ra viszont ez a projekt teljesen dugába dőlt. Ebben a történetben elvileg egy zsaru kapta volna a főszerepet, aki a karantén alá tartozó Las Vegasba tört volna be egy zsoldos csapat élén. Nem tudni, hogy ebből a történetből végül Snyder mennyit hagyott meg. Az biztos, hogy a sztori Las Vegasban játszódik majd.