Rick Grimes (Andrew Lincoln) ugyan a 9. évadban kiszállt a sorozatból, de több hír alátámasztotta hogy készülnek a spinoff filmek, Rickkel a főszerepben.

A rajongók észrevették, hogy Andrew újra elkezdte növeszteni azt az ikonikus szakállat, ami végig kísérte a The Walking Dead 9. évadáig.

A Rick Grimes filmek forgatását és munkálatait most késlelteti a COVID-19 járványügyi helyzet, ezért Andrew Lincoln több időhöz jutott, mielőtt újra a képernyőre kerül.

Scott Gimple a Los Angeles Times-nak nyilatkozott októberben, hogy a munkálatok sok időt fognak igénybe venni. Andrew mélyen részt vett abban, hogy sikerüljenek a filmek és már nagyon várja azokat.

A készülő Rick filmek valószínűleg azt mesélik el, hogy Rickkel mi történt az addigi a 7 év alatt, amíg el volt szakítva családjától, a híd robbanása óta. Michonne és Judith a 10. évad utolsó részeiben kiderítette, vagyis csak sejthetik, hogy Rick túlélte a híd robbanását. Michonne ezért elment megkeresni Ricket, hátha sikerrel jár útja során.

Ricket valószínű, hogy rabként tartják fogva a CRM (Civil Republic Military) katonái. Scott Gimple megerősítette hogy a The Walking Dead: World Beyond kapcsolódni fog a filmekhez, de ellenezte a pletykákat arról, hogy Rick Grimes feltűnhet majd a World Beyond december 6-én érkező évadfináléjában.

A The Walking Dead legújabb epizódja egyébként 2021 februárjában várhatóak.