Hang nélkül 2. (2020)

Hang nélkül 2. (2020) – Online teljes film adatlap – John Krasinski és Emily Bunt horror kalandja folytatódik 2021-ben.

Hang nélkül 2. – Teljes film adatlap 

Hang nélkül 2. (2020)

Magyar cím: Hang nélkül 2.
Eredeti cím: A Quiet Place Part II.
Műfaj: dráma, horror, sci-fi
Premier (USA):  2021. április 23.
Magyar megjelenés: 2021. április 22.
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: John Krasinski
Forgatókönyvírók: John Krasinski, Scott Beck, Bryan Woods
Filmstúdió: Buffalo FilmWorks, Paramount Pictures, Platinum Dunes
Forrásunk a film IMDB adatlapja.

Hang nélkül 2. története:

Nem tudjuk, hogy kerültek ide, viszont lehet nem is ez a fontos, hanem az, hogy már itt vannak. Különös és szörnyű lények, amelyek minden kis zizzenést meghallanak és lecsapnak! A Föld bolygót immáron ezek a lények uralják, túlélőből pedig nagyon kevés van. Az Abbott családnak úgy tűnt sikerül, igaz a férj a földönkívüli lények áldozata lett. Evelyn (Emily Blunt) azonban világra hozta gyermekét és másik két porontyával minden áron túl akar élni!

A harcot lehetetlen felvenni a lények ellen, megoldást talán az jelenthet, ha más túlélőket keresnek és együtt próbálnak, csendben boldogulni. A probléma csupán az, hogy nem csak a lényeg okoznak komoly veszélyeket. Ott tartunk, hogy már az ember is embernek farkasa és talán senkiben sem lehet megbízni!

Szereplők:

Emily Blunt, Millicent Simmonds, Cillian Murphy, Noah Jupe, Djimon Hounsou, John Krasinski, Lauren-Ashley Cristiano, Zachary Golinger, Blake DeLong, Sheri Fairchild, Okieriete Onaodowan, Barbara Singer, Gary Sundown, Ashley Dyke, Travis Caverhill

Hang nélkül 2 előzetes:

Érdekességek:

A filmet eredetileg 2020. március 8-án szerették volna bemutatni. Azonban a stúdió úgy döntött, hogy a koronavírus járvány miatt inkább későbbre csúsztatják a premiert. 2021 áprilisáig kellett tolni a megjelenést.

A folytatásban Cillian Murphy is feltűnik, akinek nem ez az első posztapok filmje. Hiszen korábban a 28 nappal később című zombis filmben is találkozhattunk már vele.

A Hang nélkül 2. stábja a South Grand Island hídnál is forgatott, vélhetően az arra közlekedni szándékozók legnagyobb örömére, hiszen emiatt 13 órára lezárták a hidat.

Brian Tyree Henry fontos szerepet kapott volna a filmben, ám végül kiderült, hogy mégsem tud szerepet vállalni az alkotásban. Ráadásul ezt már szinte az utolsó utáni pillanatban jelezte, hiszen a forgatások is elkezdődtek. A stábnak így gyorsan új színész után kellett néznie. Szerencsére Djimon Hounsou tudta vállalni a szerepet!

A Hang nélkül 2. forgatókönyvén többen dolgoztak, de az érdemi munka igazából John Krasinski-é. Az előző filmen Bryan Woods és Scott Beck is ügyködött, más munkáik miatt viszont a folytatáson elég keveset dolgoztak.

A Hang nélkül 2. részének forgatásai 2019 júniusában indultak és szeptember végére el is készült a nyersanyag.

Polly Morgan operatőr egy interjúban úgy fogalmazott, hogy ez a film nem csupán egy ijesztő alkotás, hanem egy felnövekedés történet is, amelyben tényleg fontos hangsúlyt kap az, hogy a gyerekek miként élik meg a szituáció és a világot, amibe akaratukon kívül kerültek.

John Krasinski és a csapata eredetileg egyetlen filmet szeretett volna elkészíteni. Viszont nagyon nagy siker lett az első felvonás. 17 millió dollárból készült és végül 340 millió dollárt kaszált. A hozzáértők úgy fogalmaztak, hogy a második rész még ezeket a számokat is bőven túlszárnyalhatja. Krasinski mondjuk később úgy nyilatkozott, hogy akár több ötlete is volna arra, hogy miről szóljanak az újabb és újabb folytatások. Ez azért is érdekes, mert ő volt az, aki először nemet mondott a producereknek és arra kérte őket, hogy inkább ne legyen folytatás. Később viszont a rendezést és a forgatókönyvet is bevállalta.

Amúgy Emily Blunt sem akart visszatérni, úgy érezte, hogy az első filmben sem élete alakítását nyújtotta. Később viszont vállalta a feladatot, valószínűleg nem véletlen, hiszen John Krasinski a férje a való életben is.