Hang nélkül (2018)

Hang nélkül (2018) – Teljes film adatlap – Kis túlzással családi vállalkozásnak tekinthetjük a Hang nélkül című filmet. A férfi főszerepet és a rendezést John Krasinski kapta, a női főszerepet pedig felesége Emily Blunt. Az életükért küzdenek ebben a horrorfilmben.

Hang nélkül online film adatlap

 

Magyar cím: Hang nélkül
Eredeti cím: A Quiet Place
Műfaj: dráma, horror, thriller
Premier (USA):  2018. április 6.
Mozipremier (Magyar): 2018. május 3.
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: John Krasinski
Forgatókönyvírók: Scott Beck, Bryan Woods, John Krasinski
Filmstúdió: Platinum Dunes, Sunday Night

Hang nélkül (2018) története:

Képzelj el egy olyan utópisztikus világot, ahol, ha megszólalsz vagy zajt csapsz, akkor halott vagy. Egy ilyen képet fest a néző elé Emily Blunt új horrorfilmje. A történet szerint a világunkat különös és igazán vad lények lepték el, amelyek a legkisebb zajt is meghallják, ott teremnek és végeznek az emberrel. Ennek fényében nem is meglepő, hogy a világból nem sok maradt. Egy szerencsés és egészen leleményes családnak azonban sikerült a túlélés. Csendben kell maradniuk, de ez lehet az ára az életben maradásuknak. A házaspár már elvesztette egy gyermekét, azonban hisznek abban, hogy hosszú távon is életben maradhatnak, ha óvatosak. Most azonban mindennél jobban fel kell készülniük, hogy a nő meg tudja szülni gyermeküket.

Szereplők:

Emily Blunt, John Krasinski, Noah Jupe, Millicent Simmonds, Ezekiel Cavoli, Cade Woodward, Evangelina Cavoli

Képek, plakátok:

Előzetesek, videók:

 

https://www.youtube.com/watch?v=PoB199SvRkg

Érdekességek:

A Hang nélkül (2018) forgatókönyvét Scott Beck és Bryan Woods írták meg. A páros korábban is együtt dolgozott, többnyire rövidfilmeket készítettek, illetve néhány független egészestés film köthető a nevükhöz. Leginkább a horror színtéren szeretnek mozgolódni.

A Hang nélkül szkriptjét a Paramount számára írták, a főszerepre pedig John Krasinski volt a kiszemelt, aki rögvest a film rendezését is elvállalta és a forgatókönyvet illetően is élt néhány javaslattal. A szkriptet Krasinski felesége, Emily Blunt is elolvasta és úgy döntött, hogy szerepet vállal a produkcióban. Így történhetett meg, hogy Krasinski és Blunt, ahogy a való életben úgy a filmben is házaspárt alakíthat.

A film forgatásai javarészt New York környékén zajlottak. Sok szereplőt nem igényelt az alkotása, hiszen a film felnőtt szereplői csak Blunt és Krasinski. Mellettük még néhány gyermekszínész kapott szerepet a Hang nélkül című horrorban.