Hannah Grace holtteste (2018) – Online film adatlap – Egy hullaház sosem veszélytelen hely, Shay Mitchell számára sem, akit egy elhunyt, démonok által megszállt test kezd az őrületbe kergetni.

Hannah Grace holtteste – Teljes film adatlap

Magyar cím: Hannah Grace holtteste
Eredeti cím: The Possession of Hannah Grace
Műfaj: horror, misztikus, thriller
Premier (USA): 2018. november 30.
Hazai premier: 2020. március 19.
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar):
Rendező: Diederik Van Rooijen
Forgatókönyvírók: Brian Sieve
Filmstúdió: Screen Gems, Broken Road Productions
Forrásunk a film IMDB adatlapja.

Hannag Grace holtteste története:

Megan Reed (Shay Mitchell) poszttraumás stresszben szenved, így az egykori rendőr most éjjeli őrként dolgozik, talán kevesebb a stressz, gondolja ő. Azonban egy különös és nagyon összeroncsolt holttest érkezik a hullaházba, Hannah Grace teste, aki mint kiderül, egy félresikerült ördögűzés végén hunyt el. A démoni erők azonban úgy tűnik, hogy még nem távoztak a testéből, így az éppen szolgálatot teljesítő Megant igyekeznek az őrületbe kergetni.

Szereplők:

Shay Mitchell, Grey Damon, Kirby Johnson, Nick Thune, Louis Herthum, Stana Katic, Maximillian McNamara, Jacob Ming-Trent, James A. Watson Jr., Marianne Bayard, Adrian M. Mompoint, Matt Mings, Gijs Scholten van Aschat, Guy Clemens, Sean Burns

Előzetesek, videók:

Érdekességek:

A filmet Diederik Van Rooijen rendezte, a holland rendezőnek korábbról a Gyilkosság lencsevégen, Stella háborúja vagy a Bollywood hőse című filmeket köszönhetjük.

A direktor volt az, aki egyébként egy kicsit átszabta a forgatókönyvet. Ott ugyanis egy kisebb hullaház szerepelt, Diederik Van Rooijen viszont úgy gondolta, hogy ha picit nagyobb a helyszín az sokkal ijesztőbb atmoszférát tud teremteni.

A rendezővel kapcsolatban van még egy érdekesség. Annak idején azért utazott a tengerentúlra, hogy a Hitchcock-féle Madarak remake-jét elkészítse. Ebből viszont az évek során mégsem lett semmi, a stúdió inkább nem hozta tető alá a projektet. Így aztán többek között a Hannah Grace holtteste rendezésével vigasztalódhatott Van Rooijen.

Shay Mitchellnek ez az első komolyabb filmes főszerepe. Persze sorozatban már találkozhattunk vele, egészen pontosan a Hazug csajok társaságában.