Ridley Scott továbbra is rá van függve az Alien ezlőményfilmekre. A direktor még mindig szeretné elkészíteni a Prometheus és az Alien: Covenant folytatását!

Ridley Scott 2012-ben visszatért a gyökereihez és összehozta a Prometheus című filmet, amiről kiderült, hogy tulajdonképpen korábbi sikerének, az Aliennek az előzménye. A végeredmény más lett, és talán nem is volt átütő siker, azonban a bevételek nem voltak borzalmasak, Scott pedig kitartó volt és néhány év múlva elkészíthette a Prometheus folytatását, az 1979-es Alien egy újabb előzményét, ami már címében is elárulta, hogy miről is van szó. Ez volt az Alien: Covenant.

A siker azonban még haloványabb lett, mint a Prometheus esetében. Ráadásul nem is csak arról volt szó, hogy pénzügyileg nem teljesített betyárosan a film, de a nézői visszhang sem volt egetverő, inkább negatívba hajlott, mintsem mámorító dicshimnuszba.

Ha pedig ez nem elég, akkor a Fox is ment a levesbe, de legalábbis felvásárolta a Disney. Az pedig továbbra is kérdéses, hogy pontosan mik is az új stúdió tervei a Fox felnőtt tartalmaival. Nyilván nem fognak róla lemondani, talán a Fox Searchlight Productions berkeiben készülhetnek ezek az alkotások.

Mindenesetre a rendezővel az LATimes készített interjút, amelyben Scott így fogalmazott:

„Szerintem még mindig van potenciál ebben a történetben, bár úgy hiszem, hogy csiszolni kell az ötletet. Amikor az első filmet elkészítettem az járt a fejemben, hogy miért is léteznek ezek a lények. Mi a célja a tojásoknak? Ezekre a kérdésekre pedig még nem született válasz.”

A Covenant valamelyest talán feszegette ezt, hiszen az első Xenomorph is felbukkant ott, ám a mérnökök munkáját azért nem fejtették ki nekünk 100%-ban. Scott mindenképpen szeretné elmesélni ezt a történetet és elvezetni minket az LV-426-ra. A kérdés már csak az, hogy vajon a stúdió ebben partner lesz-e.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét