Hellraiser sorozat

Meglehetősen illusztris társaság kezdett el dolgozni a Hellraiser sorozaton.

Nem rég arról lehetett hallani, hogy a Clive Barker-féle Hellraiser újabb reboot-ot kaphat. Annyira nem kezdtük el a fenekünket a földhöz verni örömünkben, hiszen a verebek azt csiripelték, hogy David S. Goyer készíti a forgatókönyvet, aki a Penge: Szentháromságot vagy a Batman Superman ellen című filmeket is körmölte. Oké, ezek azért nem rettentően rossz és gagyi filmek, de nyilván régen kaptunk egy normális Hellraiser feldolgozást, így persze, hogy kétkedünk.

Ezzel együtt viszont úgy tűnik, hogy az HBO is készít egy feldolgozást, ráadásul ők egy Hellraiser sorozat életre hívásán ügyködnek. A hírek szerint már a csapat egy része is megvan, ez a társaság pedig egészen jó érzést kelthet bennünk.

Mark Verheiden és Michael Dougherty készíthetik a forgatókönyvet. Előbbi szakember a Mocsárlény sorozatot írta, de az egészen zseniális Ash vs. Evil Dead széria is a nevéhez fűződik. Kár ragozni, van köze a horrorhoz. Michael Dougherty pedig az Adsz vagy kapsz és a Krampusz című filmeket hozta össze. Tulajdonképpen rendezőként a legutóbbi Godzilla-filmért is ő felelt, ami talán kevésbé volt nagyélmény – bár a napokban pedzegetett egy egészen izgalmasnak tűnő folytatást ötletet.

A Hellraiser sorozat rendezői feladatait pedig David Gordon Green láthatná el, aki a Stronger-t és a 2018-as Halloween folytatást hozta össze. Green amúgy saját produkciós cégét is bevonná a buliba, így többek között producerként Danny McBride is érkezhet.

Természetesen nem Green rendezné az összes részt, a pilot lenne az övé és még néhány másik epizód.

Szereplők persze még nem érkeztek hírek, meglehetősen az elején jár a projekt, de tényleg jól hangzik.

Azt pedig kár is boncolgatni, hogy azért az HBO az elmúlt években számos remek sorozattal örvendeztetett minket. Szóval egyelőre bizakodhatunk, aztán majd meglátjuk. Ha bármilyen új fejlemény érkezik, azt nálunk biztosan megtalálod.