Halottak hadserege 2021

Horror filmek 2021. Egy helyre gyűjtöttük azokat a horror filmeket, amelyekről nem szabad lemaradnod 2021-ben!

Horror filmek 2021 – Őszintén reméljük, hogy a 2021-es év már valóban a filmekről, a horror filmekről és az új megjelenésekről is szólhat majd. Egy biztos, elég erősnek tűnik a felhozatal. Ez alkalommal a legjobbnak tűnő produkciót szedtük össze, egy helyre, hogy neked csak görgetned kelljen!

Wrong Turn

Megjelenés: 2021. január 29. (UK)

Alan McElroy az eredeti Halálos kitérő film írója tért vissza, hogy egy újabb filmmel gazdagítsa a franchise-t. Persze ez alkalommal valami igazán újra számíthatunk, ami nem a korábbi felvonások folytatása lesz, igaz a hírek szerint az első filmmel meglesz a kapcsolata. A rendezést Mike P. Nelson vezényelte, az Alapítvány pedig előkerül és bizony néhány hegyi túrázó legnagyobb bánatára ők is belecsöppennek a történések kellős közepébe.

Antlers

Megjelenés: 2020. február 19. (USA)

Scott Cooper 2021-es horrorjára úgy hisszük érdemes odafigyelni. Az előzetes is figyelemfelkeltő volt, ráadásul Cooper korábban olyan filmeket rendezett, mint az Őrült szív, A harag tüze, a Fekete mise vagy az Ellenségek. Érdemes rá figyelni, de a forgatókönyv írók között ott van Nick Antosca, aki a Hannibal sorozaton és a Channel Zero-n is dolgozott korábban. Egy szörnyes rémfilmre van kilátás, egy elszigetelt kis oregoni városban. Ez mondjuk kérdés, hogy hozzánk hogy és mikor is jut el ez a produkció.

Morbius (Morbius)

Megjelenés: 2021. március 18. (Magyarország)

A Venom film sikerén felbuzdulva a Sony szeretné több olyan karakter történetét is bemutatni, amelyek jogaival ők bírnak. Ráadásul könnyen lehet, hogy ezek az alkotások valamilyen szinten kapcsolatban lesznek a Marvel Filmes Univerzumával is. Tom Holland felbukkanása sem teljesen elképzelhetetlen, az pedig biztos, hogy Michael Keaton ott lesz a Morbiusban és a Pókember filmben korábban látott karakterét alakíthatja. Morbius szerepében Jared Leto-t láthatjuk, aki reméljük ez alkalommal jobban jár, mint amikor Joker-t keltette életre. A vért szomjazó figura kalandja nyilván nem színtiszta horror lesz, de úgy hisszük van helye a listán.

Hang nélkül 2. (A Quiet Place Part II)

Hang nélkül 2. (2020)

Megjelenés: 2021. április 22. (Magyarország)

John Krasinski fülét egy picit rágni kellett, de csak úgy döntött, hogy elkészíti a Hang nélkül folytatását. Nem hiába. Az első film kasszarobbantó sikert hozott, ráadásul az értékelések is kiválóra sikerültek. A stúdió pedig tudta, hogy ezt nem lehet abbahagyni – olyannyira, hogy közben már egy spin-off is készülőben van. A második felvonás viszont ismét Emily Blunt főszereplésével tér vissza és tulajdonképpen az első rész történései után nem sokkal veszi fel a fonalat. A baba már megvan, a túlélés pedig így talán még nehezebb lesz a kis család számára.

Utolsó éjszaka a Sohóban (Last Night in Soho)

Megjelenés: 2021. április 22. (Magyarország)

Edgar Wright zseniális rendező, kiváló filmes listával: Haláli hullák hajnala, Vaskabátok, Scott Pilgrim a világ ellen, Világvége, Nyomd, Bébi, nyomd! A sort pedig 2021-ben egy tőle szokatlan műfajban folytatja, hiszen az Utolsó éjszaka a Sohóban egy pszicho-horror lesz. A végeredmény egészen hátborzongatónak ígérkezik, hiszen olyan klasszikusok ihlették a készítőket mint az Iszonyat, vagy a Ne nézz vissza! Ráadásul a szereposztás is ígéretes, Anya Taylor-Joy, Matt Smith és Thomasin McKenzie lesz látható a főbb szerepekben. A történet szerint egy fiatal és ambiciózus divattervező furcsa módon a ’60-es évek Londonjában találja magát. Az egyik példaképével is találkozik, ám hamar rá kell eszmélnie, hogy ez a hely nem pont olyan, mint ahogy azt elképzelte.

Még nincs vége a listának, vannak még horror filmek 2021-es premierrel.

Spirál: Fűrész hagyatéka (Spiral: From the Book of Saw)

Megjelenés: 2021. május 27. (Magyarország)

Amikor felmerült, hogy Chris Rock új Fűrész-filmet akar, talán legyintettünk. Viszont Rock addig izgett-mozgott, hogy csak összehozta a dolgot. Elkészült a forgatókönyv, ráadásul a korábbi filmek rendezőjét, Darren Lynn Bousman-t is befűzték, hogy térjen vissza. A végeredmény elvileg reboot lesz, Chris Rock és Samuel L. Jackson főszereplésével, ami brutális lesz, de elvileg a humort sem 100%-ban mellőzi majd, Chris Rock legalábbis ígért ilyet. Horror rajongó számára egy Fűrész-filmben mindig van potenciál, így kíváncsian várjuk a végeredményt.

Démonok között 3 – Az ördög kényszerített (The Conjuring: The Devil Made Me Do It)

Megjelenés: 2021. június 3. (Magyarország)

Eredetileg 2020-ban mutatták volna be a Démonok között 3. részét is, viszont jókora csúszás lett a dologból. Talán a horror filmek 2021-es felhozatalát elnézve az egyik legjobban várt filmről van szó, amely tuti, hogy a frászt hozza majd ránk. A főszerepben ismét Vera Farmiga és Patrick Wilson tér vissza, Warren-ék egy 1981-es ügye lesz a főcsapás, amelyben egy férfi is főszerepet kap, aki állítja, hogy főbérlőjét azért ölte meg, mert a gonosz erre kényszerítette, míg egy megszállt kisfiú is a sztori részét képezi. Az eddigi két filmtől eltérően a rendezést most nem James Wan vezényelte, hanem Michael Chaves, akinek A gyászoló asszony átkát köszönhetjük, amely tulajdonképpen szintén ennek a filmes univerzumnak a része. Persze producerként James Wan sem hagyta magára a készítőket.

Venom: Carnage színre lép (Venom: Let There Be Carnage)

Megjelenés: 2021. június 24. (Magyarország)

Venom első eljövetele elég kellemes meglepetés volt. A Sony próbálta kimaxolni a képregényekben rejlő lehetőségeket, legalábbis azon keretek között, amelyeket saját magának állított. A korhatáros Venom ugyanis kétségtelen, hogy nagyobbat szólt volna, de a stúdió inkább óvatos duhaj maradt. Igazuk nekik lett, hiszen most a Pókemberes karakterek köré egy egész univerzum felépítését tervezik. Ami jó hír lehet, hogy a Venom folytatása ennek mentén pedig akár már korhatáros is lehet, legalábbis több ilyen hírről is hallani. Persze ez nem is lenne meglepő, hiszen Vérontó (Carnage) érkezése ezt indokolná, a szerepben pedig Woody Harrelson játékát élvezhetjük. Persze Tom Hardy és Michelle Williams is visszatérnek a folytatásra.

The Forever Purge

Megjelenés: 2021. július 9. (USA)

James DeMonaco 2013-ban készítette el A bűn éjszakája című horrorját, ami egy remek darab volt. A folytatások pedig igyekeztek minél mélyebbre ásni a DeMonaco által kitalált világban, sőt a filmek mellett egy sorozat változatot is kaphatott a történet. Korábban talán úgy tűnt, hogy A megtisztulás éjszakája: A sziget az utolsó filmes kaland lehet, ám 2021-re csak befuthat az ötödik filmváltozat is. A történetről egyelőre keveset tudni, de úgy tűnik új karakter feltűnésére számíthatunk

Vaksötét 2 (Don’t Breathe 2)

Megjelenés: 2021. augusztus 12. (Magyarország)

Stephen Lang elég komoly alakítást nyújtott 2016-ban a Vaksötét első részében. Fede Alvarez horrorja elég jól sikerült, így nem is csoda, hogy a folytatás mellett döntött a stúdió. A végeredményre várni kellett, de vélhetően megéri. A sztorink főhőse ez alkalommal ugyanis a vak férfi lesz, aki megpróbált új életet kezdeni, ám most sem jár szerencsével. Egy lánnyal él együtt, akit egy nap elrabolnak. Hősünk pedig elindul, hogy idegen terepen is kipróbálja magát és megmentse a lányt. A sztori már csak ezért is izgalmas, hiszen az eddigi gonoszunk lép elő igazságosztónak

Kampókéz (Candyman)

Kampókéz (2020)

Megjelenés: 2021. augusztus 26. (Magyarország)

A listánkon már több olyan film feltűnt – és lesz is még ilyen -, amelyet 2020-ban szerettek volna bemutatni, de csúszott. A Kampókéz is ilyen. Jordan Peele volt az, aki néhány éve a klasszikusnak számító történet felélesztésén kezdett dolgozni és az előzetesek alapján jó eséllyel remek munkát végzett, de ezt akár a saját eddigi filmes múltja kapcsán is hihetjük. Ráadásul Tony Todd visszatérésére is számíthatunk, de a történet bizony modern köntöst kap és jó eséllyel Peele kézjegyét is erősen magán viseli majd.

Resident Evil

Megjelenés: 2021 szeptembere

Ha minden igaz jelenleg is zajlanak a forgatásai a Resident Evil rebootnak, amelyet a 47 méter mélyen rendezője, Johannes Roberts dirigálhat. A végeredményről még nem sokat tudni, de elvileg 1998-ba ugrunk vissza, teljesen új karaktereket kapunk és a sztori is sokkal hűebb tükröt mutat a játékokhoz képest. Elvileg 2021-ben szeretnék is majd bemutatni a filmet, bár egyelőre talán korai volna ezt készpénznek venni.

Gyilkos Halloween (Halloween Kills)

Új halloween film

Megjelenés: 2021. október 14. (Magyarország)

Ha korábban a Démonok között 3. esetében úgy fogalmaztunk, hogy az egyik legjobban várt 2021-es horrorfilm, akkor a másik kétségtelenül Michael Myers legújabb kalandja. Talán nem bíztunk benne tökéletesen, hogy a Blumhouse megoldja a feladatot és méltó folytatást készít John Carpenter klasszikusához. A végeredmény viszont parádés lett, egy olyan folytatás, amit már nagyon megérdemelt a franchise. Nem csoda, hogy rögvest egy új trilógia lett a terv, aminek a második felvonása a Gyilkos Halloween. Laurie és Michael kalandjai ugyanis még korántsem értek véget.

Army of the Dead

Megjelenés: A pontos megjelenés még nem ismert

Zack Snyder rendezőként egyértelműen a 2004-es A holtak hajnala remake-el tűnt fel a színen, aztán jött Superman, sőt Az Igazság Ligája, amelyből hamarosan befut az a változat is, amelyet Synder tényleg megálmodott. Mindeközben viszont a rendező végre újabb zombis filmmel is támad, ez lesz az Army of the Dead. Ez alkalommal Las Vegasban járunk majd és egy zsoldos csoport kalandjait követhetjük nyomon. A főszerepben Dave Bautistával.

Az ördögűző (The Exorcist)

Megjelenés: A pontos megjelenés még nem ismert

Nem rég futottak be azok a hírek, amelyek arról szóltak, hogy a filmtörténelem egyik legvagányabb és legnagyobb elismerést élvező horrorját, az 1973-as Az ördögűzőt remake-elik. A projektről akkor úgy csiripeltek a verebek, hogy még 2021-ben bemutatkozhat. Ezt kicsit egyelőre kétkedve hisszük el, hiszen azóta sem igazán sokat hallani arról, hogy miként áll a projekt. A cikk írásakor nem tudni, hogy ki lehet a rendező és kiket láthatunk a főbb szerepekben. A listáról viszont nem szerettük volna lehagyni, hátha valami csoda folytán még 2021-ben csak bemutatják ezt a filmet is.

The Texas Chainsaw Massacre

Megjelenés: Pontos premierdátum még nincs.

A texasi láncfűrészes mészárlás franchise is újabb folytatással gazdagodhat. Mondjuk az elkészítés nem volt teljesen zökkenőmentes. A stúdió ugyanis Ryan és Andy Tohill-t bízta meg a rendezéssel, azonban a srácok egy hétig forgattak Bulgáriában, majd kirúgták őket és David Blue Garcia-t szerződtették a helyükre. A munkálatok ennek ellenére néhány hónapja véget értek és talán 2021-ben megérkezhet a végeredmény. A sztoriról sokat nem tudni, de ha minden igaz egy idősebb Bőrpofa lesz majd a gonoszunk.

Till Death

Megjelenés: A pontos megjelenés egyelőre nem ismert.

Megan Fox lesz a főszereplője a Till Death című 2021-es horrorfilmnek. A Till Death persze kérdés, hogy mennyire lesz jó, de a történet nem tűnik rossznak. A színésznő egy feleséget alakít, aki holtra vert férjéhez bilincselnek – ez is az ellene folyó bosszú része. Ráadásul a két fickó, aki ezt tette, hamarosan visszatér, hogy befejezzék, amit elkezdtek. Azt pedig ne gondoljuk, hogy Megan Fox karaktere nagyon hagyni fogja magát.

Horror filmek 2021-ben is érkeznek, ráadásul a 2020-as gyenge év után úgy tűnik, hogy igen izgalmas és mozgalmas évre számíthatunk.