Horror filmek 2018

Horror filmek 2018-ban is érkeznek naná! Hátha szerencsénk is lesz és talán az előző 365 naphoz hasonlóan most is egész jó termésre számíthatunk! Összegyűjtöttük a legizgalmasabbnak tűnő filmeket!

Hang nélkül

A Hang nélkül című film

Emily Blunt és John Krasinski családi vállalkozásban hozták tető alá a Hang nélkül című horror drámát. Ebben pedig szinte semmi túlzó nincs. Ők ugye 2010 óta tényleg házasok, a vásznon is egy párt alkotnak, egy igazán érdekes világban. Esetünkben ugyanis a Földet különös, vájt fülő lények lepték el, akik a legkisebb neszt is kifülelik és megölik a zajforrást. Az emberiség nagy része már odavan, egy család azonban leleményes módon túlélte a dolgot. Viszont talán most jön a neheze, az asszony ugyanis gyermeket vár. A család hisz benne, hogy a kis jövevény meg tud születni és van jövője ebben a kilátástalan világban. A filmet amúgy John Krasinski rendezte, a forgatókönyvvel pedig kifejezetten őt keresték fel. Igaz a főszerepet illetően, de a rendezést is bevállalta és hozta magával az asszonyt, aki nem tudott ellenállni a sztorinak.

A Hang nélkül már előzetest is kapott. Kíváncsiak vagyunk, hogy miként működik majd ez az alkotás. Az alapötlet egészen prímának tűnik.

Premier: 2018. április 12. (Magyar premier)

The Predator

Nem maradunk Predator nélkül 2018-ban

A horror filmek 2018-ban sem csak eredeti és új ötlettel bírnak. Kapunk néhány újrát vagy folytatást is. Ha tavaly az Alien: Covenant volt az egyik legnagyobb sikervárományos, akkor most mindenképpen meg kell említeni a Predator mozit. Na, mondjuk más kérdés, hogy baromira bízunk benne, hogy Shane Black nem esik el nekifutásból, mint szegény Ridley Scott. A gond az, hogy a The Predator kapcsán is megjelent már néhány aggasztó hír, ám Black eddigi munkássága biztató lehet. A The Predator sztori ráadásul a szíve csücske. Illetve ugye a rajongóké, szóval a várakozások igen komolyak. Egyelőre azért hiszünk benne, hogy a végeredmény közel hibátlan lesz.

Premier: 2018. augusztus 2. (Magyar premier)

Hívatlanok 2.

Folytatást kap a Hívatlanok is

Bryan Bertino Hívatlanok című horrorja végre folytatást kap. Igaz nem feltétlen igényelte az amúgy korrekt iparos munka az újabb felvonást, de annyi meg annyi reboot és folytatás készül. Miért pont egy jól sikerült sztorit ne vinnének újra vászonra. A produkció sorsa mondhatni eléggé hánytatott volt. Bertino végül le is mondott a rendezéséről, ami így sem került feltétlen rossz kezekbe. Johannes Roberts a 47 méter mélyen című filmjével hívta fel magára a figyelmet. Igaz Az ajtón túl című filmje, meg olyan felejthető volt, mint a pinty. A történetben ismét kedvenc álarcosaink térnek vissza, akik most egy másik családot szeretnének véglegesen kicsinálni.

Ha még több információt szeretnél a filmről, akkor erre gyere.

Premier: 2018. március 9. (Amerikai premier)

Új mutánsok

Horrorra hangolt X-men érkezik

Néhány évvel ezelőtt talán nem is gondoltuk volna, hogy egyszer egy X-Men film is szerepel a horror filmek 2018-as felhozatalát taglaló listán. Aztán jött a Deadpool és a Logan, amelyek korhatáros mivoltuk ellenére hatalmas sikert arattak. A Fox pedig úgy érezte, hogy érdemes nyitni X-Men fronton a korhatáros alkotások felé és feszegetni kicsit a határokat. Nos, ennek az eredménye lesz a horrorra hangolt Új mutánsok, amely film Josh Boone rendezésében készülhetett el. Boone kitűnő rendező. Szabadidejében több Stephen King adaptáción is ügyködik, emellett pedig hatalmas X-Men rajongó és azt ígérte, hogy a CGI effekteket helyet minél több hagyományos rémisztgetést tálal majd felénk a horrorba oltott X-Men filmben! Csoda, hogy várjuk a végeredményt?

Premier: 2018. április 12. (Magyar premier)

Halloween

Újabb Halloween film érkezik

A Blumhouse Productions úgy tűnik, hogy nagyfába vágja a fejszéjét. Annyira mondjuk nem meglepő a dolog, hiszen a produkciós céghez eddig is számos horrorfilmes siker köthető. Igazi klasszikust azonban még ők sem dolgoztak fel. Illetve folytattak, hiszen a Halloween John Carpenter eredetijének újabb felvonása lesz. Olyannyira, hogy még Jamie Lee Curtis is visszatér a főszerepben. Hisszük, hogy jó lesz, hiszen a Blumhouse, amihez nyúl szinte biztos, hogy arannyá válik. Más kérdés, hogy a 2018-ra beígért premiert illetően vannak kétségeink. A cikk írásának pillanatában úgy tudni, hogy a 2017 őszére ígért forgatások még nem kezdődtek el. Így benne van, hogy végül a premier nem lesz tartható.

Premier: 2018. október 19. (Amerikai premier)

Venom

Tom Hardy Venom-nak öltözik

Úgy néz ki, hogy nem az Új mutánsok lesz az egyetlen horror köntösbe bújtatott szuperhős mozi a 2018-as évben. A Sony ugyanis habár Pókember jogait illetően kooperált a Marvel Studióval, azonban néhány másik karakter jogát nem adta. Érdekes módon ezen figurákat saját, korhatáros filmekben mutatnák be a közönségnek. Az első fecske a Venom mozifilm lesz, amelynek október végén megkezdődtek a forgatásai. A filmet a Zombieland direktora, Ruben Fleischer vezényli, a főszerepben pedig Tom Hardy tűnik fel. Nesze nekünk! Nagyon hiszünk abban, hogy a horror filmek 2018-as mutatványai közül a Venom valóban emlékezetesre sikerül majd.

Premier: 2018. október 5. (Amerikai premier)

Az apáca

Újabb Démonok között spin-off a láthatáron

A Démonok között filmes univerzuma gyorsvonat módjára robog előre. A főcsapás két filmen van túl, amelyek egészen kiváló teljesítményt nyújtottak. Nem csak pénzügyileg, hanem kritikailag is. Aztán ott a horrorbaba, Annabelle, aki elsőre nem ugrott nagyot, ám David F. Sandberg rendezésében már korrekt filmet kapott a közönség. Megállás pedig nincs. A Démonok között 2. részében előkerült gonosz apáca lesz a következő önálló filmes. De 2018 után újabb spin-off filmekkel bővülhet az univerzum, sőt a tervek között szerepel a Démonok között 3. része is. Az elmúlt évek egyik legjobb horror franchise-ja tehát nem fog megpihenni, efelől nyugodt lehetsz.

Mutatjuk a film adatlapját!

Premier: 2018. július 12. (Magyar premier)

The Meg

Jason Statham a cápa ellen

Horror filmek 2018! Igen a lista erről szól, így most kicsit zavarban is vagyok… nem kertelek. Meglehetősen szkeptikus vagyok a Jason Statham nevével fémjelzett hatalmas cápával érkező „horrort” illetően. Az alapötlet ugyanis ígéretesnek tűnt, ám csak hamar kiderült, hogy Steve Alten regénye kvázi gyerek barát feldolgozást kap, PG-13-as korhatár besorolásúra tervezik a filmet, ami szinte egyenlő azzal, hogy egy délutáni matinét kapunk. Ettől mondjuk lehet izgalmas és látványos, csak a horror jelző tűnik kicsit feleslegesnek. Mindenesetre álljon itt ez az alkotás is a listán, legfeljebb augusztusban megbánjuk, hogy említést tettünk róla.

Premier: 2018. augusztus 10. (Amerikai premier)

Insidious: Az utolsó kulcs

Az Insidious negyedik részéhez érkezik.

A Démonok között mellett talán az elmúlt évekből az Insidious franchise is azon alkotások közé tartozik, amelyeket érdemes emlegetni. Véleményem szerint egy kicsivel talán gyengébben sikerültek ezek az alkotások, de mégis is örülhetünk az újabb és újabb részeknek. 2018-ban a széria negyedik felvonása is megérkezik, amelyben Lin Shaye karaktere körül forognak a dolgok, még a fiatal Elise Rainier-t is megismerhetjük. A forgatókönyvet ez alkalommal is Leigh Whannell készítette, ám a rendezés lehetőségét ez alkalommal Adam Robitel kapta, akitől korábban az Ördögűzés: Deborah Logan története című horrorfilmet láthattuk.

Premier: 2018. január 4. (Magyar premier)

Szellemek háza

Helen Mirren horrorfilmben!

Nem régiben megkapta első előzetesét a Spierig fivérek készülő újdonsága. A testvérpáros legutóbb a Fűrész: Újra játékban rendezését kapta meg, amellyel szerintem nem vallottak szégyent. Tény, hogy nem vittek semmilyen új ízt a franchise-ba, de nem is mentek a megszokott színvonal alá. Kíváncsian várjuk, hogy az óvatosan, de életrajzi beütéssel is bíró horror mennyire lesz jó. A történet a Winchester örökség körül forog, egész konkrétan egy szellem mozira van kilátás, amelyben a legendás fegyverrel megölt emberek szellemei okoznak galibát. A film főszerepét Helen Mirren kapta, ami szintén ígéretesen hangozhat. Időközben az is kiderült, hogy a szellemes horror filmek 2018-as sorát erősítő Winchester itthon Szellemek háza címen mutatkozhat majd be.

Bővebb infókat itt találsz!

Premier: 2018. március 15. (Magyar premier)

Cloverfield Movie

Érkezik az új Cloverfield mozi

J. J. Abrams nem oly régen azt ígérte, hogy évről-évre újabb Cloverfield alkotással dobja meg a nézőket. A legutóbbi ilyen próbálkozás a Cloverfield Lane 10 volt, ami derült égből villámcsapásként érkezett és egészen korrekt lett. 2018 év elején a Julius Onah által dirigált Cloverfield Movie lehet a következő üdvöske. A dolog ez alkalommal is érdekesnek és újszerűnek tűnik. Az elképzelt világ egy újabb részletét ismerhetjük meg, ha minden igaz most egy űrállomáson játszódik majd a kaland.

Premier: 2018. február 1. (Magyar premier)

The House with a Clock in its Wall

Eli Roth ismét horrorra hangol

Egy fantasy beütésű horrorfilmmel jelentkezik 2018-ban Eli Roth. Az alapot John Bellairs regénye adja, a forgatókönyvet pedig az az Eric Kripke hozta össze, akit a Supernatural sorozat atyaisteneként tarthatunk számon. A főbb szerepekben Cate Blanchett és Jack Black lesz látható. A sztori szerint egy fiatal árva egy igazán különleges órát fedez fel, ami akár a világvégét is elhozhatja. Az alapanyag állítólag egészen jól sikerült, így talán méltán reméljük, hogy a horror filmek 2018-as palettáján szeptemberben lesz minek örülni.

Premier: 2018. szeptember 21. (Amerikai premier)

Unsane

Soderbergh szerencsére mégse hagy fel a filmezéssel

Steven Soderbergh eddigi munkássága cseppet sem a horrorvonalról szólt. Producerként mondjuk volt köze a Dermesztő szélhez, az Éjjeliőr a hullaházban című filmhez és a Hetedik érzékhez is. Viszont nagyjából ennyi történt.  A nevét hallva inkább az Ocean’s eleven filmek vagy az utóbbi időből a Logan Lucky ugorhat be. 2018-ban viszont horrorfilmmel hallat magáról a direktor. A sztori főhőse egy fiatal lány lesz, aki egy intézetbe keveredik, ahol nem feltétlen tudja eldönteni, hogy legnagyobb félelmei valóságok vagy csupán illúziók. Claire Foy, Juno Temple, Aimee Mullins és Amy Irving lesznek ott a főbb szerepekben.

Soderberg filmjének előzetese egész jónak tűnik!

Premier: 2018. március 23. (Amerikai premier)

Sóhajok / Suspria

Argento remake a láthatáron

Ahogy már fentebb is említettük a horror filmek 2018-ban sem múlhatnak el újrák nélkül. Dario Argento egyik világhírű alkotása a Sóhajok is ezen az asztalon végzi. Az olasz-amerikai koprodukció ütős szereposztással futhat be. Chloe Grace Moretz, Dakota Johnson, Tilda Swinton és Mia Goth is látható lesz. A történeten nyilván nem sokat változtatnak, ismét egy balerina kapja a főszerepet, aki egy olyan iskolába keveredik, ahol a személyzet tagjai boszorkányok. A rendezést olasz direktor kapta. Luca Guadagnino a Vakító napfényben, a Szerelmes lettem és a Szólíts a neveden rendezésével hívta már fel magára a figyelmet.

Premier: Még nincs hivatalos premierdátum

The Purge: The Island

Purge előzményfilm 2018-ban

James DeMonaco Purge-sorozata egy egészen kellemes széria. Az első két rész azt gondolom remekül kiegészítette egymást és ütős filmeket kaptunk. A harmadik felvonásnál sem lógott ki nagyon a lóláb, sőt összességében azzal volt kerek a korábbi két epizód, valahogy az utóbbit mégis kevésbé éreztem meggyőzőnek. Ennek ellenére igény van a folytatásra, illetve pontosabb lennék: az előzményre. A The Island alcímet viselő részben ugyanis annak járhatunk a végére, hogy mégis mi vezetet az első legális mészárláshoz. Esetünkben egy eredetsztori kifejezetten üdítő lehet. A forgatókönyvet ez alkalommal is DeMonaco írta, a rendezést viszont Gerard McMurray vezényelte.

Premier: 2018. július 4. (Amerikai premier)

A ház, amit Jack épített

Lars von Trier legújabb alkotása méltán örvend várakozásnak. A főszerepet a Matt Dillon által alakított intelligens és nagyon veszélyes sorozatgyilkos kapja, mellette pedig Uma Thurman és Riley Keough is felbukkan majd a végeredmény. A cím és a sztori tehát nagy vonalakban már ismert, azonban azt egyelőre nem tudjuk, hogy a Dániában forgatott alkotás pontosan mikor is érkezhet meg a mozikba. Állítólag azért valamikor 2018-ban lesz ebből valami.

Premier: Még nincs hivatalos premierdátum

Ghosts of War

Érdekes és egészen ígéretes szinopszissal bír a Ghosts of War című alkotás, ami a horror filmek 2018-as kínálatának üde színfoltja lehet. Egy a második világháborúban játszódó történetet kapunk, amelyben öt amerikai katona azt a feladatot kapja, hogy védjenek meg egy francia kastélyt, amely korábban a nácik kezén volt. Ez a parancs, azonban szörnyűbb a háború borzalmainál is, ugyanis a kastély elképzelhetetlen veszélyeket rejt a katonák számára. A főszerepben az a Brenton Thwaites tűnik majd fel, aki annak idején az Oculus című Mike Flanagan horrorban is szerepet kapott, majd úgy tűnt felfelé ível a karrierje. A Demónában is szerepelt, viszont a legutóbb Karib-tenger kalózai film vagy az Egyiptom istenei talán a várakozások alatt teljesítettek. A Ghosts of War forgatókönyve és rendezése is Eric Bress reszortja volt. Az úriember rendezőként a Pillangó-hatást jegyzi. Írói munkásságát is érdemes megemlíteni ugyanis a Végső állomás 2. része szerintem a franchise egyik legjobbja volt, de a 2009-es sztorit forgatókönyvét is Bress írta.

Premier: Még nincs hivatalos premierdátum

I Spit on Your Grave: Deja Vu

Maradjunk annyiban, hogy a Köpök a sírodra film inkább a futottak még kategóriában lehetne jelölt. Az első remake ugyanis egészen kiválóan sikerült, majd erőteljes gyengülés következett a minőséget illetően. A legutóbbi rész kifejezetten pocsék lett, ám még ennek ellenére is olyan filmről van szó, amelyet a közönség egy kicsit mégis vár és bizakodunk, jó lesz. A dolog érdekessége lehet, hogy az 1978-as eredeti film folytatásáról van szó. A rendezést ugyanúgy az izraeli születésű Meir Zarchi vezényelte és a szereplők közül is visszatérnek néhányan. Ez persze nem jelent garanciát a sikerre, de majd meglátjuk.

Premier: Még nincs hivatalos premierdátum

Nekromancer

Egyelőre meglehetősen keveset lehet tudni a horror filmek 2018-as felhozatalát remélhetőleg erősít Nekromancer című alkotásról. A forgatások néhány héttel ezelőtt, november közepén kezdődtek, viszont mégis érdemes a szemünket ezen a produkción tartani. Egyrészt a főszerepben ott lesz Monica Belluci. Másrészt a rendezés és forgatókönyv Kiah Roache-Turner nevéhez köthető. Ha ez így nem hozott lázba, akkor érdemes megemlíteni, hogy a direktor korábbi munkája a Wyrmwood – A holtak útja volt, ami több volt, mint jól sikerült zombis film.

Premier: Még nincs hivatalos premierdátum

Rock Paper Dead

Tom Holland is újabb filmmel jelentkezik 2018-ban. A probléma talán az, hogy az előzetest látva nem tűnik egy utánozhatatlan alkotásnak a Rock Paper Dead. Ráadásul Michael Madsen neve sem feltétlen közönség csalogató. Más kérdés, hogy a színész nevéhez a mai napig köthetően friss és remek alakítások. Ennek ellenére azonban az is tény, hogy sok ótvar darabhoz is a nevét adja. Viszont ha a Frászkarika, a Gyerekjáték és a Sorvadj el! rendezője újabb alkotással rukkol elő, akkor azért érdemes lehet résen lenni.

Premier: Még nincs hivatalos premierdátum

St. Agatha

Ha minden jól megy 2018-ban Darren Lynn Bousman is újabb horrorfilmmel rendelkezik. A három Fűrész filmet jegyző filmesre illik odafigyelni, igaz azt is érdemes hozzátenni, hogy hatalmas sikerek és valóban emlékezetes horrorfilmek nem jellemezték a munkásságát az elmúlt időszakban. Legutóbb az Abbatoir állt ott a sorban, ami egy jó ötlet, de kevésbé ütős megvalósítás volt. Meglátjuk, hogy a St. Agatha esetében mi lesz a vége. Egyelőre a sztorival kapcsolatban nem érkezett információ.

Premier: Még nincs hivatalos premierdátum

Ezek lennének tehát azon horror filmek 2018-ban, amelyekre szerintük érdemes figyelni. Ha kiegészítenéd a listát, akkor persze csak rajta!

A listán szereplő filmekről részletes infókat találhatsz az IMDB-n is.