Brett Simons horrorfilmje nekem kifejezetten tetszett. Nem egy igazán újító darab. Nem is feltétlen üti és übereli a klasszikusokat – sőt biztos nem. Viszont egy kellemes és korrekt iparos munka, amit horrorfilm rajongóként jó volt megnézni.

A Husk egy After Dark-os horror. Ez egy amerikai horrorfilmes fesztivál, évente rendezik meg és általában 8 filmet mutatnak be. Néha kifejezetten jó filmeket, de persze a felhozatalban akadnak bőven gyengébb darabok is. Többnyire inkább független alkotásokról van szó.

A Husk érdekessége lehet, hogy a filmet Brett Simmons már megrendezte egyszer. Még 2005-ben, akkor egy rövidfilmet sikerült összehoznia ugyanezzel a történettel.

A történet szerint adott öt fiatal, akik éppen autókáznak valahova, ahol egy szikláról a vízbe lehet ugrani. Az út azonban nem zökkenőmentes, ugyanis egyszer csak kerge varjak ütköznek a kocsijuknak, amitől az lesodródik az útról, hupsz bele a kukoricásba. Hőseink eszméletüket is vesztik és mire észbe kapnak Johhny már el is tűnt.

Mit lehet ilyenkor tenni, a cimbora után indulnak, de a kukoricás ugye elég veszélyes hely és jaj annak, aki arra megy. A dolog még érdekesebb lesz, hiszen a kukoricás közepén van egy házikó is, amit gyorsan meg is találnak hőseink és nocsak kivel futnak össze az egyik szobában, hát Johnny-val, aki éppen varr valamit, a baj csak az, hogy közben halott.

Kiderül, hogy aljas mód elkövetett gyilkosság lapul a háttérben és egy bosszúszomjas szellem szedi áldozatait, még hozzá madárijesztőről madárijesztőre szállva. Ahogy azt a kukoricaföldeken illik.

Igazából szerintem ez így egész korrekt, persze tény, hogy van egy-két logikai baki, de ezeket én most hadd ne vegyem már figyelembe. Igaz, hogy hülyeségek, de a kukoricaföldeken gyilkolászó, hiperaktív madárijesztők is viszonylag ritkák. Szóval ne kötözködjünk annyira.

Őszintén bevallom, hogy párszor meg is ijedtem, pisi-kaki nem volt, de azért óvatosan a hátam mögé lestem. Persze ettől függetlenül ne várjon senki valami hatalmas nagy durranást, csak egy korrekt szórakozást, egy “vidám” kis slasher-t.

Egyébként ugye a kukoricaföldeken tébláboló gonoszra mondhatjuk, hogy nem túl eredeti, hiszen Stephen King már kitalált valami hasonlót. Lett is belőle egy vödörre való film (ne firtassuk, hogy jó volt-e vagy rossz-e). Nos Brett Simmons barátunk nem is titkolta, hogy az ötlet innen származik, de szerintem picit más aspektusból “vizsgálta” a helyzetet.

A rendezői feladatokat a már párszor említett Brett Simmons látta el, leginkább rövid filmeket írt eddig, volt pár rendezése is, valamint szerepelt is itt-ott (például a Husk rövid változatában).

A szereplőknél pedig négy nevet említenék, Devon Graye-t, aki a Dexter című sorozatból lehet ismerős, ő alakítja a flashback részekben a fiatal Dextert.

Wes Chatham Az egységben tűnt fel ez alkalommal egy izomagyat játszik, aki mindent el akar intézni.

C.J. Thomason-ra egy másik horrorból, egész konkrétan a Harper’s Island-ből emlékezhetünk, ahol Jimmy Mance volt, ha jól rémlik a helyi srác, aki eleve a szigeten élt.

Valamint álljon még itt Tammin Sursok neve, aki a film szinte egyetlen női szereplője. Az Albino Farm című horrorban felbukkant korábban.

Ez lenne tehát a Husk, egy kellemes kis kukoricaföldeken szaladgálós horror. Ami nem olyan rossz, hogy ne lehetne akár lelkesedésből 7 pontot adni rá.