Idegpálya (2016)Magyar cím: Idegpálya
Eredeti cím: Nerve
Műfaj: krimi, misztikus, thriller
Mozipremier (USA): 2016. július 27.
Mozipremier (Magyar): 2016. szeptember 22.
DVD / Blu-Ray megjelenés: –
Rendező: Henry Joost, Ariel Schulman
Forgatókönyvíró: Jessica Sharzer
Filmstúdió: Allison Shearmur Productions, Keep Your Head, Lionsgate

 

 

A Parajelenségek 3. és 4. részének rendezői ez alkalommal szakítanak a kézikamerás módszerrel és egy hagyományos megoldással készített filmet mutatnak be. Az Idegpálya főszerepében Emma Roberts és Dave Franco látható.

A film története:

Vee (Emma Roberts) nem tartozik a nagymenők közé. Csinos lány ugyan, de nem az a bevállalós. Inkább amolyan csendes lány, aki szereti a háttérből figyelni a történéseket.

Egy nap azonban fordul áll be az életében. Barátnői örökös unszolására benevez egy online közösségi játékba. Az Idegpálya egy különös kaland, ugyanis a játék során a nézők határozzák meg, hogy a résztvevőket milyen vakmerő feladatokat kell végrehajtaniuk. Egy modern felelsz vagy merszhez lehetne hasonlítani az egészet. A történések pedig mindeközben élő egyenes adásban esnek meg.

Vee egy éjszaka aztán a játék révén összetalálkozik Ian-nel (Dave Franco), akiről hamar kiderül, hogy szintén játékosként vesz részt az Idegpályában.

A nézők hamar kiszemelik maguknak a párost és közös feladatokkal látják el őket. A próbatételek azonban egyre inkább elvadulnak. Ám Vee és Ian néhány óra alatt hatalmas népszerűségre tesznek szert a világhálón, ezért nagyon úgy tűnik, hogy már nincs is kiszállás számukra. Az eleinte ártatlan tűnő játékban pedig egy idő után már nem is a népszerűség és a megszerezhető pénzt a tét. Hanem Vee és Ian élete.

Szereplők:

Emma Roberts, Dave Franco, Emily Meade, Miles Heizer, Kimiko Glenn, Marc John Jefferies, Machine Gun Kelly, Ed Squires

Képek:

Előzetesek:

Érdekességek:

Az egyébként is az internetvilágában játszódó filmben egy népszerű youtuber is szerepet kapott. Casey Neistat cameo-zik az Idegpályában, ráadásul az öccse is feltűnik a játékidő során.

A rendezésért Henry Joost és Ariel Schulman feleltek – ők egy-egy cameo erejéig szintén láthatóak. Korábban a Paranormal Activity két részét vezényelték le, majd egy néhány filmet tartalmazó rövidfilmes kitérő után rendeztek ismét mozis produkciót.

A forgatókönyvet egy hölgy írta, Jessica Sharzer személyében. Az Iowa-i születésű forgatókönyvíró az American Horror Story írói csapatában is dolgozott. Több évadon is közreműködhetett. Ez alkalommal pedig egy regényt dolgozott fel. Az Idegpálya történetének alapját ugyanis Jeanne Ryan azonos címen megjelent könyve szolgáltatta.

A hírek szerint 2016 júliusában Magyarországon is kiadják ezt a könyvet.

Forrás: Nerve imdb adatlap