A horrorfilmes gonoszok egy része némán és rezzenéstelen arccal teszi a rosszat, míg másoknak be nem áll a szája és igazi szószátyár rohadékok. Összeszedtük a két személyiség jegy legikonikusabb horror gonoszait!

A horrorfilmek gonoszait többféleképpen is rangsorolhatjuk, egy érdekes minta lehet például az, ha a személyiségjegyüket vesszük alapul. Vannak ugyanis néma gonosztevők, akik egy-egy franchise során sem szólalnak meg soha. Mások viszont egysorosokkal és gúnyos megjegyzésekkel is igyekeznek őrületbe kergetni áldozataikat. Mindkét változat tud ijesztő és rémséges lenni. Ismerkedjünk is meg mai „versenyzőinkkel”!

A dumagép: Norman Bates

Norman Bates alapvetően is elég hátborzongató és rémisztő faszi. Legalábbis, ha tudjuk, hogy miket művel és miként teszi azt. Ha nem tudjuk, akkor talán egy kedves fickónak is gondolhatnánk, aki a maga módján még bájos is és talán ártalmatlan. Nem az. Azt pedig tőle tudjuk, hogy egy fiú legjobb barátja az édesanyja.

A néma gyilkos: Xenomorph

A filmtörténelem talán legijesztőbb lénye nem beszél, de ezzel nincs is baj. Furcsa is volna úgy és igazából nincs is szükség arra, hogy az állatias hangokon kívül bármilyen dumát lökjön a Xenomorph. Ráadásul lehet csak még nyomasztóbb és ijesztőbb lenne az idegen, ha beszélni is tudna. Ki tudja milyen hangon szólalna meg?!

A dumagép: Pinhead

Pinhead nagy labancnak számít, igazi lélektépő figura és habár cenobita kispajtásai nem feltétlen a szavak démonai, Pinhead bőven készül eszmefuttatásokkal és rémisztő fenyegetésekkel. Természetesen Doug Bradley hangján az igazi az egész és az ő Pinheadje az, aki megéri a pénzét!

A néma gyilkos: Bőrpofa

Bőrpofa előzetes

Bőrpofa nem a család legbeszédesebb tagja, pedig jól tudjuk, hogy a kannibál családban azért akad olyan, akinek nem kell a szomszédba mennie egy-két beszólásét. Bőrpofa viszont nem ilyen, csak berántja a fűrészt, óbégat és orrhangon “prüsszköl”. Arra persze több teóriánk lehet, hogy ő miért nem beszél, de bánni biztosan nem bánjuk. Jobb ez így a világnak!

A dumagép: Ghostface

Melyik a kedvenc horrorfilmed?! Ugye, hogy! Wes Craven karaktere ikonikus figura lett. Ráadásul talán mondhatjuk, hogy a karakter picit meg is reformálta a maszkos gonoszok sorát. Korábban ugyanis a jellemző az volt, hogy a maszkos figurák nem igazán beszéltek. Nem úgy Ghostface, akinek mindig van oka egy kis dumára.

A néma gyilkos: Michael Myers

Végy egy fehér maszkot, nőj nagyra és legyen egy konyhakésed, aztán tedd a dolgod némán. Michael Myers egy igazán hatékony horrorfilmes alak, aki nem egy túlírt karakter és az őt megformáló színésznek is jó dolga volt. Nem kellett a sminkszobába készülődni és a szövegkönyv tanulmányozása is kimaradhatott. Persze a színtiszta gonosz lehet, hogy nem is beszél, csak cselekszik. Myers ilyen fickó!

A dumagép: Pennywise aka. Krajcáros

Stephen King rémséges bohóca nagyon is szószátyár alak. Ez a vásznon sem volt másként, akár Curry, akár Skarsgard alakításáról beszélünk. Pennywise esszenciáját talán a gúnyolódás is adja, hogy az őrületbe kergeti áldozatait már azzal is, hogy amikor csak lehet szekálja őket és megpróbál az agyukra menni. Gúnyolódik, fenyeget és kegyetlen poénokat szór. Ráadásul egy bohóc általában sokkal kevesebbet beszél, ezért is rémisztő a jó öreg Pennywise!

A legjobb bohócrémeket amúgy itt tereltük egy helyre korábban!

A néma gyilkos: Art, a bohóc

Pennywise szerelmes a saját hangjába, nem kizárt, hiszen tényleg mindig dumál. Bohócfronton viszont Art pont az ellenkezője A rémisztő figura néma – ami mondjuk a fogsorát elnézve nem lehet véletlen, piszok nehéz lehet úgy kommunikálnia. Persze ő a testbeszéd híve és így is mindenkinek a tudtára adja azt, ami a szívét nyomja.

A dumagép: Freddy Krueger

Freddy halála - Az utolsó rémálom - Kritika

Ha a horrorfilmes ikonok között van olyan, aki a legvagányabb egysorosokat lődözi és parádés beszólásai vannak, az kétségtelenül Freddy Krueger, akit ezen a téren senki nem tud lekörözni. Freddy bácsihoz ezek a beszólások és fricskák pont annyira hozzátartoznak, mint mívesen ívelt kesztyűje. Ha királyt kellene választani a legjobb dumagép horror gonoszok között, akkor most nyertest hirdetnénk.

A néma gyilkos: Jason Voorhees

Ha Freddy Krueger a szófosó gonoszok között a legmenőbb, akkor a néma gyilkosok között kétségtelen, hogy Jason Voorhees az atyaúristen. A néma, de halálos kifejezés mintapéldánya, akinek elég egy hokimaszk és egy machete, vagy ha az nincs, akkor bármivel is képes ölni. Semmi vicc, semmi fölösleges artikuláció vagy gúnyolódás, de még csak egy pisszenés sincs, csak az áldozatok sikolyai!