Az idei évben rendhagyó formában rendezték meg az MTV Movie & TV Awards-ot, ám így is akadtak bőven izgalmas pillanatok, például Jamie Lee Curtis munkásságát is fontos díjjal jutalmazták.

Jamie Lee Curtis az évek alatt számos elismerésben részült a filmes szakmától. A legfontosabb talán a két Golden Globe díj, amelyet sikerült begyűjtenie. Az MTV Movie & TV Awards azonban 2020-ban sem feledkezett meg a színésznőről, ugyanis a rendezvényen minden idők legjobb Sikoly királynőjévé koronázták a színésznőt. Ráadásul a díjat mondhatni egy fiatalabb kollégájától, a Sikoly filmek sztárjától, Neve Campbell-től kapta meg.

„Az MTV összes rajongójának és minden horror rajongóknak hálával tartozom. Elképesztő dolog ez. Ráadásul az MTV 1981-ben indult el, a Halloween pedig 1978-ban, kicsit olyan, mintha együtt nőttünk volna fel. Persze ha John Carpenter, Debra Hill, Irwin Yablans és Moustapha Akkad nem lennének, akkor én sem kaptam volna most meg ezt az elismerést. Viszont David Gordon Green és Malek Akkad nevét is érdemes megemlíteni, valamint a Blumhouse, a Uninversal és a Miramax együttműködését, ami újra életre hívta a Halloween-t, ráadásul még két újabb részt is készítünk.”

A közzétett videóban, a beszédet követőe ráadásul Michael Myers karaktere is besétált a képbe, illetve Jamie Lee Curtis egy Michael Myers szájmaszkban mondott köszönetet.

A díj a legjobb helyen landolt, nem is kétséges. A videót pedig itt csekkolhatod teljes egészében: