Nicolas Cage újabb filmmel jelentkezik a közeljövőben, ami a megszokott elborult nyomvonalon halad. Ez alkalommal Tony Jaa és Frank Grillo társaságában egy földönkívüli nindzsaharcossal küzd meg.

Nicolas Cage annak idején rendre kiváló filmekben vállalt szerepet – azonban néhány éve ez az egész mintha egy picit félresiklott volna. Általában B, de olykor már-már a Zs kategória határait súroló filmekben vállalt szerepet, amelyek tőle sem lettek jobbak. A Mandy: A bosszú kultusza viszont egy elborult darab lett, ami úgy tűnt egy kis kiutat jelenthet a színész számára.

Szerepből azóta sem vállal kevesebbet, viszont egy-két ígéretes darab is akad a repertoárban. Ilyen lehet a Jiu Jitsu, ami egészen elborultnak tűnik, de ha imádni fogjuk, akkor az pont ezért lesz.

A történet szerint egy földönkívüli támadás éri a Földet és egy ősi Ju Jitsu harcosokból álló rend jelenthet kiutat. Nem is csoda, hiszen ezek a támadók leginkább nindzsaharcosokra hajaznak. A maréknyi földi harcosnak pedig muszáj felhúzniuk a kesztyűt és lerúgni az ellenfeleket, mer más esetben igába hajtják a Földet.

A végeredmény amúgy nem horror lesz, inkább egy akciódús fantasy-nek neveznénk, ami viszont R-es korhatár besorolással érkezhet, tehát nem fog finomkodni.

A Jiu Jitsu előzetes amúgy nem rossz, remek kis harci jelenetek vannak, Nicolas Cage mellett pedig Frank Grillo, Alain Moussi és Tony Jaa is feltűnik a végeredményben, ami talán biztatónak is nevezhető a harcolós jelenetek szempontjából.

A filmet Dimitri Logothetis jegyzi, aki producerként a Bukott angyal mellett a legutóbbi két Kickboxer is jegyezte.

Jiu Jitsu előzetes: