elmegyógyintézetes filmek

Ari Aster legújabb horrorja alapvetően is felkeltette az érdeklődésünket. Most pedig pláne, hogy kiderült ki kapja a főszerepet!

Örökség és Fehér éjszakák. Oké, nem biztos, hogy a tucat horrorfilmek minta példányáról van szó, viszont Ari Aster alkotásai mégis bőven bőralámászós alkotások, amelyekben mindig van potenciál. Annak ellenére is, hogy tény, hogy nem feltétlen ajánlottak minden horror rajongónak.

Aster pedig nem áll meg, már dolgozik a Disappointment Blvd. című darabon, ami a hírek szerint ismét a horror zsánerét igyekszik egy kicsit színezni. Ez már alapvetően is elég ínycsiklandozóan hangzik, hát még úgy, ha hozzávesszük, hogy kire osztották a főszerepet. A napokban ugyanis hivatalossá vált, hogy Joaquin Phoenix lesz látható a főszerepben.

Ez azért is érdekes, mert Phoenix azon színészek sorába tartozik, akik válogathatnak a szerepek között. Ráadásul ő ezt meg is szokta tenni és tényleg kínosan ügyel arra, hogy miben vállal szerepet. Ergo a Disappointment Blvd.-ben látott potenciált.

Egy kérdés azért sokakban felmerült, hogy ez a szerep vajon azonos-e a korábban Beau is Afraid című alkotással. Arról nem igazán lehetett tudni, hogy ki rendezni, de azt igen, hogy Phoenix szerepet vállalt benne. Viszont az Ari Aster-féle Disappointment Blvd-ről ennél sokkal többet egyelőre nem tudni. A történetről például semmilyen hír nem érkezett, igaz a rendező ezeket a dolgokat nem is nagyon szokta nagydobra verni.

Ami biztos, hogy Phoenix Ridley Scott Kitbagen című Napóleon filmjében is szerepet kapott, ám jó eséllyel annak forgatásai egy picivel később kezdődnek majd. Pláne, mert Scott egyelőre a Gucci-film munkálataival van elfoglalva.

Az még kérdés, hogy az új Ari Aster film mikortól foroghat és egyelőre azt sem tudni, hogy mikorra tervezik a premiert. Ami viszont biztos, hogy igazán különleges és egyedi darabra számíthatunk majd.