Azt pontosan tudjuk, hogy nem esik messze az alma a fájától. Stephen King fia, Joe Hill ugyanis édesapjához hasonlóan hátborzongató történetekkel keresi a kenyerét. Ám most arról beszélt, hogy a rendezésben is kipróbálná magát, ráadásul egy korábbi King-filmet vinne ismét vászonra!

A Post Mortem with Mick Garris nevű műsorban rögzítettek egy érdekes beszélgetést az író Joe Hill-el, Stephen King fiával. Az interjú során pedig egy ponton Hill arról beszél, hogy bizony szívesen kipróbálná magát rendezőként is. Ráadásul pont azt a filmet újrázná szívesen, amelyet édesapja, Stephen King is rendezett.

Ha a horroríró rajongója vagy, akkor sejtheted, hogy az 1986-os Maximális túlhajtásról van szó, amely Stephen King első és egyetlen rendezése. A történet alapját egyébként King Kamionok című novellája adta, amely az Éjszakai műszak című gyűjteményben volt benne. Tulajdonképpen életre kelt járművek kapják a főszerepet a történetben, a film viszont annak idején megbukott. Érdekesség persze, hogy manapság egy kicsit felértékelődött, de nyilván nem a legjobb King filmről van szó. Az író kedve el is ment az újabb rendezéstől.

Amúgy a Maximális túlhajtás 1997-ben kapott egy újragondolt változatot, akkor Chris Thomson rendezésében, Ámokfutó kamionok címen mutatkozhatott be a végeredmény, ami ha lehet még rosszabb volt, mint King rendezése.

Mindenesetre Joe Hill szívesen újraforgatná ezt a filmet, úgy fogalmazott, hogy ha lehetőséget kapna rá, akkor rögvest beleugrana a projektbe.

Az ötlet persze nem is annyira őrült, hiszen, ahogy Hill is fogalmaz az interjúban az önvezető autók már jelen vannak, így a történet talán még aktuálisabb. Mondjuk néhány hatalmas Tesla gépszörnnyel, akik önálló életre kelnek.