Jurassic World: Bukott birodalom

Jurassic World: Bukott birodalom (2018) – Nyáron érkezik meg a mozikba az új Jurassic World film. Chris Pratt és Bryce Dallas Howard ismét visszatérnek a főszerepekben, de Jeff Goldblum is tiszteletét teszi a vásznon.

Jurassic World: Bukott birodalom online film adatlap

Jurassic World: Bukott birodalom

 

Magyar cím: Jurassic World: Bukott birodalom
Eredeti cím: Jurassic World: Fallen Kingdom
Műfaj: akció, kaland, sci-fi
Mozipremier (USA): 2018. június 22.
Mozipremier (Magyar): 
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: J. A. Bayona
Forgatókönyvírók: Michael Crichton, Derek Connolly, Colin Trevorrow
Filmstúdió: Amblin Entertainment, Apaches Entertainment, Legendary Entertainment
IMDB adatlap

Jurassic World: Bukott birodalom (2018) története:

A Jurassic Park, 2016-ban, új néven megnyitotta kapuit. Úgy tűnt, hogy a korábbi hibákat sikerült orvosolni, ám ez alkalommal sem lett minden tökéletes. Az egyik hibrid faj kitörése után a parkot újból kénytelenek lettek bezáratni az üzemeltetők. Ám néhány, akár fegyverként is jól használható raptor mégis rossz kezekbe kerül. Az idomítható állatok pedig a korábbinál is komolyabb veszélyhelyzetet okozhatnak.

Képek, plakátok:

Előzetesek, videók, jelenetek:

 

 

 

 

Érdekességek:

Nagy kérdés Sam Neill visszatérése. A színész korábban ugyan cáfolta, hogy szerepet kapna a Bukott birodalomban. Sőt, úgy fogalmazott, hogy nem akar visszatérni. Ennek ellenére egyes információk szerint ott volt a forgatások, ráadásul egy sötétített kocsival érkezett, hogy minél kisebb feltűnést keltsen. Lehet csak beugrott, ám benne van, hogy minden korábbi nyilatkozat csak porhintés és nem Jeff Goldblum karaktere lesz az egyetlen nagy visszatérőnk.

J. A. Bayona azt ígérte, hogy az új filmben sokkal kevesebb CGI dinót láthatunk. A forgatások során ugyanis sokkal több igazi bábot használtak, amely egyébként is a korábbi Jurassic Park filmek védjegyének számított. Emellett arról is beszélt, hogy a végeredmény brutálisabb és kicsit véresebb lesz, mint a Jurassic World első része. Ez mondjuk talán annak fényében nem is csoda, hogy Bayona korábban már horrorfilmet is rendezett.

A Jurassic World: Bukott birodalom (2018) egy producere, Frank Marshall egy Twitter bejegyzésben úgy fogalmazott, hogy egy vulkanikus tevékenység is okozhat majd bonyodalmat a Jurassic World 2. részében.

J. A. Bayona egy interjúban elárulta, hogy igyekezett a korábbinál még kevesebb számítógépes animációt használni. Ezért beöltözött színészek és távirányítású bábok formálják meg a dinókat ott, ahol erre lehetőség nyílt. Igaz Bayona azt is mondta, hogy legszívesebben igazi dinoszauruszokkal forgatott volna.

Bryce Dallas Howard a forgatásokon ismét együtt dolgozhatott James Cromwell-lel. Korábban még 2007-ben a Pókember 3. részének munkálataikor játszottak együtt.

A Jurassic World: Bukott birodalom forgatásai több helyszínen zajlottak. A csapat elsősorban az Egyesült Királyságban és Hawaii szigetén dolgozott, de Louisiana-ban is forogtak a kamerák. Az Egyesült Királyságon belül Dél-Wales-ben dolgozott sokat a csapat. Pontosabban Brecon Beacons-ben, ugyanis a készítők úgy gondolták, hogy a készülő filmnek ez a legautentikusabb helyszín.

Ez lesz az ötödik film a Jurassic Park franchise történetében. A második olyan, amelynek a Jurassic World elnevezést adták.

Még 2015 augusztusában jelentették be, hogy a Jurassic World megkapja a folytatását. Nem csoda, hiszen az első rész pénzügyileg igazán komoly sikert jelentett a stúdió számára. Ráadásul a kritikák is egészen pozitívan voltak.

A régi franchise-ból két visszatérő is akad. BD Wong és Jeff Goldblum. Korábban arról is volt szó, hogy esetleg Sam Neill és Laura Dern is szerepet kapnak az új részben. Azonban ők végül mégsem írtak alá szerződést. Ne úgy Jeff Goldblum, aki ezzel tulajdonképpen a franchise összes felvonásának részese volt. A Jurassic Park 1., 2. és 3. részében láthattuk is. A Jurassic World-ben pedig ugyan nem került elő, de az egyik szereplő Ian Malcolm egyik könyvét olvasta.

A Jurassic World: Bukott birodalom forgatásai 2017 júliusában fejeződtek be.