Jurassic World: világuralom

Jurassic World: Világuralom (2021) – Online film adatlap – Colin Trevorrow rendezésében 2021-ben érkezik a legújabb Jurassic World mozi, a jól ismert arcok visszatérésével!

Jurassic World: Világuralom – Teljes film adatlap 

Jurassic World: világuralom

Magyar cím: Jurassic World: Világuralom
Eredeti cím: Jurassic World: Dominion
Műfaj: akció, kaland, sci-fi
Premier (USA):  2021. június 11.
Hazai premier: 2021. június 10.
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Colin Trevorrow
Forgatókönyvírók: Colin Trevorrow, Emily Carmichael, Derek Connolly, Michael Crichton
Filmstúdió: Amblin Entertainment, Legendary Entertainment, Perfect World Pictures
Forrásunk a film IMDB adatlapja.

Jurassic World: Világuralom története:

A Jurassic World: Világuralom ott veszi fel a fonalat, ahol a legutóbbi film letette. A dinoszauroszok immáron az élet velejárói, az új filmben pedig nem csak a Jurassic World jól ismert karakterei, hanem a Jurassic Park hősei is visszatérnek!

Szereplők:

Bryce Dallas Howard, Chris Pratt, Dichen Lachman, Jefff Goldblum, Sam Neill, Jake Johnson, Laure Dern, BD Wong, Daniella Pineda, Justice Smith, Campbell Scott, Omar Sy, DeWanda Wise, Isabella Sermon, Mamoudou Athie

Előzetesek, videók:

Még nem érkezett előzetes.

Érdekességek:

Bábok és praktikus effektek is bőven lesznek az új Jurassic World filmben. Erről maga Colin Trevorrow nyilatkozott, aki leszögezte, hogy az elmúlt években is rengeteget fejlődött a CGI technológia, ami szerinte már ott tart, hogy nem is igazán lehet megkülönböztetni a valóban megalkotott báboktól. Ennek ellenére elárulta, hogy a Világuralomban a korábbiakhoz képest több bábot használnak majd. Ez mondjuk nem nehéz feladat, hiszen az eddigi két Jurassic World filmhez összesen 5 darab bábot készítettek, a többi dinót CGI megoldással keltették életre.

Jeff Goldlum már a Jurassic World: Bukott birodalomban is feltűnt. Viszont azt követően nem sokkal ő maga jelentette be, hogy a harmadik Jurassic World filmben nem csak az ő karaktere, hanem Sam Neill és Laura Dern is visszatér!

Az első Jurassic Park film 1993. június 11-én mutatkozhatott be a tengerentúli mozikban. A terv az, hogy 2021. június 11-én érkezik meg az új film az USA filmszínházaiba. Az persze kérdés, hogy a koronavírus esetleg végül felülírja-e a dolgokat.

Chris Pratt egy interjúban úgy fogalmazott, hogy kétségtelenül az egész franchise legütősebb része lesz a mostani, hiszen a korábbi karakterek és az új filmek hősei is szerepelni fognak a filmben.

Habár a tervek szerint nem feltétlen Colin Trevorrow rendezte volna a Világuralom című új részt, azonban a Star Wars 9. részének rendezői székét ott hagyta a direktor, így volt ideje ezen produkció körül ügyködni.

A pletykák korábban arról szóltak, hogy nem csak a fentebb említett hármas tér vissza a korábbi filmekből. Felmerült ugyanis, hogy az 1997-es Jurassic Park filmből Vince Vaughn és Julianne Moore is ott lehet az új filmben. Ezt viszont a mai napig nem erősítették meg, így vélhetően nem is lesz belőle semmi.

A film forgatásai 2020 év elején a koronavírus-járvány miatt leálltak. Júliusban viszont szigorú szabályok betartása mellett, de a stáb ismét munkához látott.

A hírek szerint az alábbi dinoszauroszokkal találkozhatunk majd az újabb felvonásban: giganotsaurus, pyroraptor, deinonychus, dimetrodon, spinosaurus. Utóbbi lényt a Jurassic Park 3. részében láthattuk és a rajongók azóta szerették volna, hogy ez a dinó visszatérjen.