Kampókéz (2020)

Kampókéz (2020) – Online film adatlap – Jordan Peele vezényletével a ’90-es évek egyik klasszikus horrorja éledhet újra napjainkban!

Kampókéz (2020) – Teljes film adatlap 

Kampókéz (2020)

Magyar cím: Kampókéz
Eredeti cím: Candyman
Műfaj: horror, thriller
Premier (USA):  2021
Hazai premier: 2021
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Nia DaCosta
Forgatókönyvírók: Jordan Peele, Win Rosenfeld, Nia DaCosta, Bernard Rose, Clive Barker
Filmstúdió: Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), Universal Pictures, Monkeypaw Productions
Forrásunk a film IMDB adatlapja.

Kampókéz (2020) története:

Chicagóban nagyon is jól ismerik a városi legendát, Kampókéz rémségesen hátborzongató meséjét. A természetfeletti lényt bárki könnyen megidézheti, csak a tükör előtt állva, ötször hangosan ki kell mondani a nevét. Rég volt már példa arra, hogy bárki is életre hívta volna a gonoszt, azonban Anthony McCoy (Yahya Abdul-Mateen II), a fiatal művész megismerkedik Kampókéz történetével és úgy érzi, hogy akár megfeneklett karrierjének is lökést adhat, ha festményein bogozza ki a lény rémisztő történetét. Nem is sejti, hogy ezzel ajtót nyit a gonosznak, aki ismét a városra és a világra szabadul!

Szereplők:

Yahya Abdul-Mateen II, Teyonah Parris, Nathan Stewart-Jarrett, Colman Domingo, Kyle Kaminsky, Vanessa Williams, Rebecca Spence, Carl Clemons-Hopkins, Brian King, Miriam Moss, Cassie Kramer, Mark Montgomery, Genesis Denise Hale, Rodney L. Jones III, Pamela Jones

Előzetesek, videók:

Érdekességek:

Az eredeti Kampókéz filmet Clive Barker hozta össze még 1992-ben. A produkció két, kissé gyengébben sikerült, folytatást is kapott. Néhány évvel ezelőtt a Tűnj el! című horrorral nagyot robbantó Jordan Peele érezte úgy, hogy új életet lehelne a hátborzongató horror történetbe. A forgatókönyvet Peele készítette el, azonban a rendezést nem vállalta be. Ezen a poszton egy fiatal női rendező, Nia DaCosta kapott lehetőséget, aki korábban a Little Woods című filmet vezényelte.

Az eredeti filmekben Tony Todd alakította a gonosz címszereplőt! A színésznek az új filmben is jutott szerep! Ráadásul nem ő az egyetlen, aki ismét lehetőséget kapott, hiszen Vanessa Williams is visszatérhetett.

Ráadásul a történet tulajdonképpen az első Kampókéz film, hiszen Anthony McCoy neve már előkerült a franchise-ban, az eredeti filmben ő volt a kisbaba, akit elraboltak. Yahya Abdul-Mateen II ezt a karaktert alakítja.

2020 szeptemberében a stúdió úgy döntött, hogy mégsem mutatják be 2020-ban a filmet, így csak 2021-ben számíthatunk a premierre.