Kedvencek temetője (2019)

Kedvencek temetője – Online film adatlap – Stephen King egyik leghátborzongatóbb története vadonatúj feldolgozást kap!

Kedvencek temetője teljes film adatlap

Kedvencek temetője (2019)

 

Magyar cím:  Kedvencek temetője
Eredeti cím: Pet Sematary
Műfaj: horror
Mozipremier (USA): 2019. április 5.
Mozipremier (Magyar): 
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Kevin Kölsch, Dennis Widmyer
Forgatókönyvírók: Stephen King (regény), David Kajganich, Jeff Buhler
Filmstúdió: Alphaville Films, Paramount Pictures
Forrásunk az imdb adatlapja.

Kedvencek temetője (2019) története:

Louis Creed (Jason Clarke) és felesége, Rachel (Amy Seimetz) gyerekeikkel Mainbe költöznek. A ház csodálatos, azonban a forgalmas főút mellett fekszik. A háztól nem messze pedig egy régi indián temető is van, aminek közelében a Kedvencek temetője is megtalálható, ami a helyiek szerint különösen misztikus hely. Ezt Louis is megtapasztalja, miután a macskájukat elüti, az állatot a kisállat temetőbe helyezi örök nyugalomra. A macska azonban visszatér, de talán már nem teljesen olyan, mint korábban volt.

Szereplők:

Jason Clarke, John Lithgow, Amy Seimetz, Naomi Frenette, Alyssa Brooke Levine, Hugo Lavoie, Jeté Laurence, Obssa Ahmed, Sonia Maria Chirila, Lucas Lavoie, Constance St-Denis-Veilleux, Bailey Thain, Jacob Lemieux, Ines Feghouli Bozon, Maverick Fortin

Előzetes magyarul:

https://www.youtube.com/watch?v=k473Bxe7E70

Érdekességek:

A készítők mindenképpen szerették volna minimális CGI-vel megoldani az egész filmet. Ennek köszönhetően természetesen a filmben látható cica is igazi. Pontosabban hat cica, a filmesekkel dolgozó idomár, ugyanis hat egyforma állatot vitt magával. A munka viszont nem volt valami egyszerű. A készítőknek rá kellett jönniük, hogy míg kutyákkal könnyen lehet együtt dolgozni, addig a macskák esetében teljesen más a helyzet.

“Igazi rémálom volt ez a része a munkának. Amikor merészen azt mondtuk, hogy nuku CGI, akkor azt hittük, hogy a “tessék”-re a macskák majd együttműködnek. Hát nem így volt. Ha mosakodni akartak azt csinálták, ha éppen heverészni támadt kedvük, akkor azt csinálták. Hatalmas csoda, hogy a végén hat macskával ugyan, de összehoztuk, amit szerettünk volna” – fogalmazott Dennis Widmyer, az egyik rendező.


Stephen King ezen regényét már feldolgozták korábban. 1989-ben készült el először a Kedvencek temetője filmes változata. A sztori egyébként később egy kevésbé jól sikerült folytatást is kapott. Érdekesség lehet, hogy 1989-ben szintén áprilisban mutatták be a filmet a tengerentúli mozikban. 2019-ben pedig szintén április hónapban érkezik az újabb feldolgozás.

A film rendezése iránt Andy Muschietti is érdeklődött, ő készítette a szintén Stephen King-féle Az legújabb feldolgozását. Sőt, annak a filmnek a folytatásán is ő dolgozott. A rendezés viszont végül a Kevin Kölsch – Dennis Widmyer duónál landolt, akik a Tiszta tekintet vagy éppen a Holidays című horrrofilmeket készítették.

A forgatókönyvet természetesen Stephen King regénye alapján David Kajganich és Jeff Buhler hozták össze. Utóbbi szakember az Éjféli etetés és a Szanatórium szkripjét jegyzi, de a Nightflyers sorozat írása is az ő reszortja volt. Kajganich a Vakító napfényben filmet jegyzi, de a Sóhajok feldolgozásán is ügyködött, valamint a Terror című sorozat megírásában is részt vett.

A film forgatásai Kanadában zajlottak.