A játékadaptációk sorsa továbbra sem könnyű. Nem elég, hogy a Monster Hunter mozifilm sok országban nem tud bemutatkozni a koronavírus-járvány miatt. Kínában a lehetőséget megkapta volna, viszont egy rasszista jelenet miatt most tiltólistára került a film.

A napokban érkezhetne a hazai mozikba is a Monster Hunter – Szörnybirodalom, ám a mozik zárása miatt sajnos ebből nem lesz semmi. Kínában pedig már nyitva vannak ugyan a mozik, a film azonban mégsem kerül vászonra. A világhálón ugyanis kiszivárgott egy jelenet, amelyben a következő szöveg hangzik el:

’What kind of knees are these? Chi-knees.”

Az kérdés, hogy a magyar változatba ez miként került volna bele, de nyilván egy a kínaiakkal és japánokkal szembeni rasszista mondókára próbáltak utalni a készítők. A hírek szerint pedig ez a jelenet kiverte a biztosítékot Kínában, ahol nem szeretnék műsorra tűzni a filmet. A szándék állítólag annyira komoly, hogy akkor sem hajlandóak levetíteni a filmet, ha a szóban forgó jelenetet eltűntetik az eredeti kópiából.

A Capcom már köszönte szépen és jelezte, hogy habár a játék az övék, a film gyártásában annyira nem vettek részt, a stúdió pedig egyelőre nem reagált még a dologra.

A helyzet mindenesetre nagyon kínos, hiszen a kínai piacon azért  jó bevételre számíthatott volna a film.