Kinek a háza? (2020) – Online film adatlap – Remi Weekes izgalmas, szellemes horrorja október végén érkezik a Netflix kínálatába.

Kinek a háza? – Teljes film adatlap

Magyar cím: Kinek a háza?
Eredeti cím: His House
Műfaj: dráma, horror, thriller
Premier (Lengyelország): 2020. október 30.
Hazai premier: 2020. október 30. (Netflix)
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar):
Rendező: Remi Weekes
Forgatókönyvírók: Felicity Evans, Toby Venables, Remi Weekes
Filmstúdió: BBC Films, New Regency Productions, Starchild Pictures
Forrásunk a film IMDB adatlapja.

Kinek a háza? története:

A Kinek a háza? középpontjában egy fiatal pár áll, akiknek sikerült elmenekülniük Dél-Szudánból, a háború borzalmai elől. Brit földön próbálnak új életet kezdeni, egy kisvárosban, segítséggel jutnak egy lakáshoz. A helyzet viszont az, hogy a lakás nem teljesen üres és talán sosem lesz az övék. Valaki, de még inkább valami lakja. A megpróbáltatások pedig csak most kezdődnek, a párra olyan borzalmak várnak, amelyek talán még a háborúnál is rosszabbak és legalább annyira halálosak.

Szereplők:

Bradley Banton, Mevis Birungi, Javier Botet, Vivien Bridson, Yvonne Campbell, Gamba Cole, Rene Costa, Sope Dirisu, Andy Gathergood, Mark Gooden, Marie Hamm, Ty Hurley, Cornell John, John Kamau, John Samuel Kande

Előzetesek, videók:

Érdekességek:

A Kinek a háza? Remi Weekes első egészestés rendezése. Korábban két rövidfilmet hozott tető alá, illetve egy brit horroros miniszéria, a Fright Bites egyik epizódján is dolgozott.

A film forgatásai Londonban zajlottak, a BBC jó voltából, viszont a végeredményt a Netflix is felvette a kínálatába megszerezve a jogokat, kihasználva, hogy a Halloween időszakban jól jöhet egy-egy újabb horrorfilm.

A filmben a spanyol Javier Botet is szerepet kapott. A spanyol úriembert már számos horrorfilmben láthattuk, egy genetikai betegségnek köszönhetően ugyanis nagyon furcsa a testalkata, igazán hosszúak a végtagjai. Botet ez viszont nem a sors fintora, hanem áldásaként kezeli és ennek az adottságának köszönhetően a filmezésnek hódolhat, horrorfilmek kedvelt figurája és színésze.