La Llorona előzetes

A guatemalai Jayro Bustamante készítette el a La Llorona című horrort, amely a címben szereplő folklór legendát dolgozza fel.

A Démonok között franchise mellékhajtásának számító The Curse of La Llorona avagy A gyászoló asszony átka című film biztos ismerősen cseng. Egy érdekes, dél-amerikai városi legendát helyezett a sztori a középpontba, felemás, de semmiképpen nem rossz végeredménnyel.

Ezt a városi legendát gondolta azonban most újra egy guatemalai rendező, Jayro Bustamante, a végeredmény pedig állítólag egy egészen egyedi filmélmény. Bustamante filmje ugyanis nem csak egy sima horror, hanem egy fajta bátor politikai töltetettel is bír.

Az egyik szereplő ugyanis egy háborús bűnös, egy idős férfi, aki egykoron tábornok volt és guatemalai népirtásban is részt vett. Most viszont úgy tűnik, hogy szembe kell néznie a halállal, hiszen a helyiek között is vannak jó néhányan, akik ezt szeretnék és egy rejtélyes őslakos nő is felbukkan a színen.

A film augusztus 6-án kerülhet be a Shudder kínálatába, de az elmúlt évben több filmfesztiválon is bemutatták már és javarészt remek visszhangot kapott és több díjat is nyert. Érdemes lehet odafigyelni rá!

La Llorona előzetes: