Láthatatlan ember

A gondolatteremtő ereje – mondhatni, hogy Elisabeth Moss szerint ezen múlhat A láthatatlan ember folytatás.

A láthatatlan ember jött, látott és győzött. Leigh Whannell szinte kétségtelen, hogy egy erősen kortárs darabot formált a klasszikus történetből, ráadásul mindezt 9 millió dollárból vitte vászonra, a végeredmény pedig őrületes siker lett.

Ebben csupán egyetlen dolog furcsa, hogy a Blumhouse még nem jelentette be a folytatást. Persze ebben talán a koronavírus helyzet is közrejátszik, de meglepődnénk, ha nem gondolnák úgy, hogy ezt a történetet folytatni kell.

Ennek kapcsán egy interjúban Elisabeth Moss-t, a főszereplőt is faggatták, aki úgy fogalmazott, hogy igazából minden a nézőkön múlik. Ha ők akarják, hogy elkészüljön A láthatatlan ember 2. része, akkor el is fog, így tulajdonképpen a rajongókat arra biztatta, hogy adjanak hangot a dolognak.

Az persze kérdés, hogy alapvetően kell-e a folytatás vagy jobb volna, ha Leigh Whannell inkább újabb eredeti sztorikkal vagy átgondolt feldolgozásokkal készülne. Igaz nyilván nem feltétlen neki kell elkészíteni az esetleges második részt, de nyilvánvaló, hogy nála tuti jó kezekben lenne.

A siker amúgy a Universal érdeklődését is felkeltette, állítólag most azon agyalnak, hogy csak nem dobják a kukába a korábban tervezett szörnyfilmes univerzumot, hanem átgondolják a sztorikat és nem nagyszabású A listás, csili-vili filmet kreálnak, mint mondjuk a megbukott A múmia film esetében tették, hanem kisebb költségvetésből, de kreatívabban dolgoznak.

Erre azért azt gondolom sokan vevők lennénk. Akár talán A láthatatlan ember folytatására is – bár itt teszem hozzá, hogy a személyes véleményem, hogy rég láttam vásznon annyira unszimpatikus főhősnőt, mint Elisabeth Moss. Annak ellenére, hogy azért Whannell alapvetően tényleg jól álmodta újra a sztorit.