Lidérces mesék éjszakája 2019

Lidérces mesék éjszakája (2019) – Guillermo del Toro felügyeletével vitték vászonra Alvin Schwartz hátborzongató történeteit.

A csodagyerek – Teljes film adatlap

Lidérces mesék éjszakája 2019

Magyar cím: Lidérces mesék éjszakája
Eredeti cím:
Scary Stories to Tell in the Dark
Műfaj:
kaland, horror, misztikus
Premier (USA):
2019. augusztus 9.
Magyar premier:
2019. november 28.
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar):

Rendező:
André Ovredal
Forgatókönyvírók:
Dan Hageman, Kevin Hageman, Guillermo del Toro, Patrick Melton, Marcus Dunstan, Alvin Schwartz
Filmstúdió:
CBS Films, Entertainment One, Rolling Hills Productions

Forrásunk a film IMDB adatlapja.

Lidérces mesék éjszakája története:

A ’60-es évek végén járunk, egy amerikai kistelepülésen. Mill Valley városkájában sajnos nem felhőtlenek a hétköznapok. Nem csoda, hiszen az ott lakókra a mai napig komoly súlyként nehezedik a Bellows család múltja és öröksége. A család által birtokolt kúriában nevelkedett Sarah, aki leírta életének hátborzongató történeteit és eseményeit. A házban néhány fiatal rálel a könyvre, amely a szörnyűséges titkokat rejti, ezzel pedig megállíthatatlan események láncolatát indítják el, ami csak tovább rontja Mill Valley lakosságának életszínvonalát.

Szereplők:

Zoe Margaret Colletti, Michael Garza, Gabriel Rush, Austin Abrams, Dean Norris, Gil Bellows, Austin Zajur, Natalie Ganzhorn, Lorraine Toussaint, Kathleen Pollard, Deborah Pollitt, Victoria Fodor, Marie Ward, Mark Steger, Javier Botet

Előzetesek, videók:

Érdekességek:

A Lidérces mesék éjszakának megalkotása Guillerme del Toro régi terve volt. A rendezést azonban végül nem ő vállalta be, hanem André Ovredal-t bízta meg a feladattal. Elsősorban a rendező korábbi munkája, a 2010-es A trollvadász volt nagy hatással del Torora.

A történetet Alvin Schwartz gyerekkönyv sorozata ihlette.

A Lidérces mesék éjszakájának forgatásai 2018. augusztus 27-én kezdődtek el. A stáb Ontario államban dolgozott.

A film betétdalát Lana del Rey énekelte fel, ez a dal a Season of the Witch.

A Lidérces mesék éjszakája akár a folytatásoknak is megágyaz, hiszen a könyvben több olyan sztorit is látni és több utalás is van olyan történetekre, amelyeket most nem meséltek el nekünk.

A forgatókönyvön többen is dolgoztak. Guillermo del Toro is kivette a részét az írásból, de ezen a téren Patrick Melton és Marcus Dunstan is segítségére voltak. A páros régóta dolgozik együtt és olyan filmek köthetően a nevükhöz, mint A dög trilógia, a The Collector és The Collection filmek, vagy néhány Fűrész epizód. Állítólag a Halloween: Retold forgatókönyvét is ők készíthetik el. Rajtuk kívül még Dan és Kevin Hageman nevét érdemes megemlíteni. A páros elvileg már dolgozik a második történet forgatókönyvén is, de meglepő módon ezt megelőzően javarészt animációs filmeket írtak, mint a Hotel Transylvania, A Lego-kaland, A Lego Ninjago vagy a Trollvadászok című sorozat.