Azt nem merném fennhangon állítani, hogy a sci-fi műfaj újra életre kell és virágzását éli. Viszont tény, hogy akadnak ígéretes próbálkozások a zsáneren belül. Most éppen Ryan Reynolds és Jake Gyllenhaal teszik a dolgukat. Itt a Life előzetes.

Van-e élet a Földön kívül? Izgalmas kérdés, amire egyelőre az emberiség még keresi a választ. Pontosan a bizonyítékot. Nos Daniel Espinosa filmjében a bizonyíték előkerül. Sziklaszilárdan kiderül, hogy a Marson van élet. Azonban nem biztos, hogy ennek felfedezése az emberiséget szolgálja.

A Life előzetes ugyanis inkább egy űrbeli pokol elszabadulását vetíti előre.

Az életet ugyanis felfedezik, de csak hamar az egyik asztronautára támad, majd csak hamar be kell látni, hogy az űrhajó többi utasa sincs biztonságban.

Nem volna jogos azt mondani, hogy Rhett Reese és Paul Wernick olyan nagyon túl gondolták volna az alaptörténetet. Nekem legalábbis, olyan „láttam már” érzésem van. Ettől függetlenül viszont hiszem, hogy az urak belevisznek egy kis színt az egészbe. Ráadásul a rendező Daniel Espinosa és a főbb szerepekben felbukkanó színészek is biztatóan hatnak.

A Wernick-Reese páros amúgy a Zombieland szkriptjéért felelt néhány éve, sőt nem rég egy másik filmet is írtak Ryan Reynolds-nak. A Deadpool-ról van szó. Sőt a Zombieland és a Deadpool folytatásokért is felelnek.

Daniel Espinosa rendező szintén ismerős lehet. A svéd direktor az Instant dohánnyal hívta fel magára a figyelmet, majd jött a tökös akciófilmként számon tartott Védhetetlen (nahát, itt szintén feltűnt Reynolds) és A 44. gyermek.

A szereplői névsor pedig rövid, viszont három izgalmas nevet is tartalmaz. Ryan Reynolds és Jake Gyllenhaal azt hiszem nem igényel különösebb kommentárt. Bár talán Rebecca Ferguson sem. A színésznőt nem rég A lány a vonaton-ban láthattuk – nem rajta múlt, hogy a végeredmény nem volt tökéletes.

A Life előzetes nem vérfürdőt ígér, talán egy fordulatos és lüktető thriller lesz a végeredmény.

Várnunk viszont még bőven kell, hiszen 2017. május 26-ra irányozták elő a külföldi premiert. A magyar megjelenésről egyelőre nem érkezett hír. Bár úgy gondolom, hogy a stáb miatt jó eséllyel itthon is bemutatják majd a Life-ot.

Life előzetes: