Nem kérdés, hogy a képregény feldolgozások korát éljük, most egy itthon talán kevésbé ismert, de egészen akciódús és horrorisztikus füzetből készülhet játékfilm.

Justin Jordan, Tradd Moore és Felipe Sobreiro készítette el a The Strange Talent of Luther Strode elnevezésű képregényt, amely az Image Comics gondozásában jelenhetett meg. Nos, most ez a képregény kaphat filmes feldolgozást, a forgatókönyvet Justin Jordan készítheti el.

A szóban forgó füzetek amúgy időközben már folytatásokat is kaptak a The Legend of Luther Strode és a The Legacy of Luther Strode.

A címszereplő karakter egy fiatal srác, egy középiskolás fiú, akinek nincs könnyű élete. A suliban sem számít a legmenőbb arcnak, ráadásul az apja folyamatosan verte őt és az anyját, ráadásul a fater most visszatér és ismét ellátja a családja baját. Luther viszont egy rejtélyes könyvben rátalál a módszerre, hogy miként is vethet véget ennek. A terv mondjuk érdekesen sül el, hiszen a különleges varázslat mondhatni egy szörnyet szabadít fel az amúgy halkszavú fiúban. A kérdés pedig az, hogy Luther jóra vagy rossz fogja felhasználni újdonsült erejét.

A leírások szerint a szóban forgó képregény a horrort és a szuperhős történetek erényeit is remekül elegyíti.

Az elmúlt időszakból egyébként a The Boys cím sorozatot is megemlíthetnénk, ami meglehetősen durva szuperhősökről szólt. Ám, ha a képregény adaptációkat vizsgáljuk, akkor érdekesség, de a most mozikban futó A tulajok is egy képregény feldolgozás.