Az elmúlt időszakban egészen sokat lehetett hallani arról, hogy George Miller komolyan gondolja, hogy elkészíti a Mad Max előzményfilmjét, Furiosa-val a főszerepben. Nos immáron a szereposztás is alakul.

Annak idején még 1979-ben mutatkozott be Mel Gibson főszereplésével a Mad Max című film, George Miller rendezésében, ami néhány éven belül két folytatást is kapott. Ezt követően egészen 2015-ig kellett várni egy újabb filmre, immáron Tom Hardy és Charlize Theron főszereplésével. A végeredmény kiválóan sikerült és a filmes szakmában és a közönség előtt is tarolt. Nem hiába, hogy Miller azóta is pedzegeti, hogy valamiként folytatni fogja a sztorit.

Az elmúlt hetekben ez a folytatás tulajdonképpen inkább előzményként hallatott magáról. Arról lehetett olvasni, hogy Furiosa karaktere köré épülhetne ez az előzményfilm is, őt mutatnánk nekünk be. Akkor még az volt a kérdés, hogy miként varázsolják egy picit fiatalabbá Charlize Theron-t. Ahhoz kétség sem fért, hogy kiválóan alakított a főszereplőt A harag útjában. Viszont Miller többször is elhintette, hogy nagyon szeretne vele együtt dolgozni, de nem tartja járható útnak, hogy digitálisan megfiatalítsák a színésznőt – szerinte a technika még nem tart ott. Ebben pedig azért igazat adhatunk neki. Will Smith esetében sem lett tökéletes a dolog és más próbálkozások sem sikerült tökéletesre.

Így aztán Miller új főszereplő után kutatott, kereste a fiatal Furiosát. Hónapokkal ezelőtt felmerült Anya Taylor-Joy neve, aki alapvetően tökéletes választásnak tűnt. Olyannyira, hogy most be is jelentették, hogy az ő főszereplésével készülhet el a Furiosa előzményfilm.

Minderről a The Hollywood Reporter számolt be, ahol hozzátették, hogy két másik színész szerződéséről is lehet tudni. Egyrészt Chris Hemsworth, másrészt Yahya Abdul-Mateen II is csatlakozik a stábhoz. Ez pedig elég erős leosztás két olyan színésszel, akik például szuperhős fronton is megvillantották már magukat.

A forgatókönyv már régóta kész, a rendezést Miller vezényli, ráadásul a hamisítatlan Mad Max hangulat jegyében John Seale operatőr is visszatér, aki A harag útja után jelezte, hogy nyugdíjazza magát, ám úgy tűnik egy újabb Mad Max mozi az ő érdeklődését is felkeltette.