Madarak a dobozban (2018)

Madarak a dobozban – Sandra Bullock főszereplésével érkezik Josh Malerman regényének filmes feldolgozása.

Madarak a dobozban teljes film adatlap

Madarak a dobozban (2018)

 

Magyar cím: Madarak a dobozban
Eredeti cím: Bird Box
Műfaj: dráma, horror, sci-fi
Premier (USA):  2018. december 21.
Mozipremier (Magyar): 2019. január 17.
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Susanne Bier
Forgatókönyvírók: Eric Heisserer, Josh Malerman
Filmstúdió: Bluegrass Films, Chris Morgan Productions, Universal Pictures
Adatlapunk forrása a film imdb lapja.

 

Madarak a dobozban (2018) története:

A világunk szinte egy csapásra sodródott az apokalipszis szélére. Egy minden eddiginél szörnyűbb gonosz jelent meg, amire nem szabad ránézni. Ha mégis megteszed, akkor véged! Egyetlen pillantás is elég ahhoz, hogy gyilkos őrültté válj és nyomban bead a kulcsot. Hogy honnan jött és mi ez a gonosz? Senki nem tudhatja.

Malorie (Sandra Bullock) és egy maréknyi túlélő a falak között próbál túlélni, úgy hogy semmit nem lát a kinti világból. A nő és gyermekei azonban kénytelen egy új, biztonságosabb helyet keresni. Az előttük álló utat azonban csak is bekötött szemmel tehetik meg – ha megpillantják a gonoszt, végük! A feladat pedig igazán embert próbáló.

Szereplők:

Sarah Paulson, Rosa Salazar, Sandra Bullock, David Dastmalchian, John Malkovich, BD Wong, Parminder Nagra, Machine Gun Kelly, Tom Hollander, Jacki Weaver, Lil Rel Howery, Taylor Handley, Trevante Rhodes, Amy Gumenick, Danielle Macdonald

Előzetes:

Érdekességek:

Josh Malerman 2014-es könyve hatalmas siker volt. Nem csoda, hogy a filmesek is lecsaptak az alkotásra, amit egyesek a Hang nélkül című filmhez hasonlítanak.

Malerman első könyvét két másik is követte. A Ház a tó mélyén és A végzet tébolyult kereke.

A filmes változat forgatókönyvét Eric Heisserer írta. A szkript író első filmes munkája a 2010-es Rémálom az Elm utcában remake volt, majd a Végső állomás 5. részét is ő jegyezte. Ezt követően A dolog, az Órák, az Amikor kialszik a fény és az Érkezés fűződött a nevéhez. Mindemellett viszont jelenleg a Van Helsing filmen is dolgozik, sőt a Bloodshot című képregény feldolgozás forgatókönyvét is ő írta.

A rendezést az Emmy-díjas Susanne Bier vezényelte, aki az Éjszakai szolgálat című sorozaton is dolgozott, de A szekta, a Második esély és A tűz martaléka is az ő számlájára írható.

A filmben Sandra Bullock és Sarah Paulson is szerepet kapott. Ők ketten az Ocean’s Eight forgatásain is dolgozhattak már együtt.

A Madarak a dobozban 2018 decemberében a Netflixen mutatkozik majd be.