Madarak a dobozban (2018)

Talán legbelül mindig is tudtuk, hogy a Netflix folytatni fogja a Sandra Bullock főszereplésével készült Madarak a dobozban című filmet. Hát nem tévedtünk!

2018-ban mutatta be a Netflix a Madarak a dobozban című thrillert, amely egy csapásra hatalmas siker lett. Az első héten 45 millióan próbáltak be világszerte a filmet, ami ráadásul tényleg jól sikerült – annak ellenére is, hogy engem kifejezetten a hideg ráz Sandra Bullock filmjeitől és az esetek többségében nem tartoznak a kedvenceim közé.

A siker fényében pedig tényleg nem meglepetés, hogy a Netflix a folytatás mellett döntött. Tulajdonképpen sejteni is lehetett, hiszen a történet alapjául szolgáló regényt jegyző Josh Malerman nem volt titok, hogy neki látott a könyv folytatásának. Meglepve éltük volna át, ha abból nem szeretne filmet csinálni a szolgáltató.

A folytatás tényét ráadásul maga Malerman jelentette be. Mondjuk egészen szűkszavúan, hiszen a különféle titoktartási szerződések miatt nem mondhatott sokat, szinte csak annyit, hogy a könyv mellett valóban a filmes változat is elkészülhet a közel jövőben.

A történetről nem sokat tudni, de vélhetően a könyvet veszi alapul továbbra is. Abban pedig a már megismert főhősnőnk kapja a főszerepet, hiszen a könyv címe is az, hogy Malorie. Malerman az írás folyamatáról azt is elárulta, hogy a főhősnőjét mindvégig Sandra Bullockként képzelte el, az új történet írása során, ergo nagy hatással volt rá a regény megfilmesített változata.

A Netflix mondjuk egyelőre nem kommentálta a dolgokat és azt sem jelentették be hivatalosan, hogy Sandra Bullock kapja a főszerepet, de meglepődnénk, ha nem így történne.