Sejteni lehetett, hogy a Warner Bros. szeretné ha lenne folytatás, ráadásul korábban Jason Statham sem kapálózott a dolog ellen. A stúdió most megtalálta a rendezőt!

A 2018-as Meg – Az őscápa kifejezetten jól teljesített a jegypénztáraknál. Persze a végeredményt nem kellett túl komolyan venni, de tényleg nem volt rossz. Korrekt, bár kiszámítható cápásdi volt, Jason Statham főszereplésével.

A végeredmény akár érdekesebb is lehetett volna, hiszen az eredeti terv egy korhatáros és véres cápás film lett volna. Egy interjúban Statham is úgy fogalmazott, hogy szomorú volt amiatt, hogy végül „puhítottak” a végeredményen, de nyilván érthető okokból tették ezt. Több mint 500 millió dolláros lett a bevétel, ami egy R-es korhatárral lehet nem lett volna ennyi.

Arról pedig már régóta hallani, hogy esetleg újabb felvonást kaphat az őscápa kalandja. Pár éve Statham is úgy nyilatkozott, hogy szívesen visszatérne.

Most a The Hollywood Reporter állt elő a hírrel, mely szerint a Warner már a folytatás rendezőjét is megtalálta.

A feladatot Ben Wheatley kapta, aki annak idején a Halállista című filmmel hívta fel magára a figyelmet. Ezt követte a Vérturisták, a High-Rise vagy az Össztűz. Illetve Weahtley rendezésében készülhetett el A Manderley-ház asszonya újabb feldolgozása, valamint a Tomb Raider 2. része kapcsán is az ő nevét emlegetik. Ehhez pedig most a Meg – Az őscápa 2. része is hozzájön.

A forgatókönyvet Dean Georgaris valamint Jon és Ercih Hoeber szállítják. Az még nem dőlt el hivatalosan, hogy Statham visszatér-e, de szinte biztosra vehetjük, ráadásul a kreatív dolgokból is szeretné kivenni a részét a pletykák szerint.