Még mindig itt vagyunk (2015)

Még mindig itt vagyunk (2015) – Teljes film adatlap – A magyar mozikba is utat talál Ted Geoghegan horrorfilmje, igaz néhány évet kellett várnunk erre.

Még mindig itt vagyunk online film adatlap

Még mindig itt vagyunk (2015)

 

Magyar cím:  Még mindig itt vagyunkl
Eredeti cím: We Are Still Here
Műfaj:  horror
Mozipremier (USA): 2015. március 15.
Mozipremier (Magyar): 2018. december 6.
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Ted Geoghegan
Forgatókönyvírók: Ted Geoghegan
Filmstúdió: Snowfort Pictures, Dark Sky Films
Forrásunk az imdb adatlapja.

Még mindig itt vagyunk (2015) története:

Paul (Andrew Sensenig) és Anne (Barbara Crampton) nincsenek könnyű helyzetben, elvesztették tinédzser fiúkat, akit halálra gázoltak. Úgy döntenek, hogy a költözés esetleg jót tehet az életüknek és talán valamilyen módon így mindent újrakezdhetnek. New England egy csendes, vidéki részében találnak otthonra. Számításaikba azonban komoly hiba csúszik, a hát ugyanis, amelybe beköltöznek minden harmincadik évben életre kel és áldozatokat szed.

Szereplők:

Barbara Crampton, Andrew Sensenig, Lisa Marie, Larry Fessenden, Monte Markham, Susan Gibney, Michael Patrick Nicholson, Kelsea Dakota, Guy Gane, Elissa Dowling, Zorah Burress, Marvin Patterson, Connie Neer, Samantha Buckman, Richard Barry

Előzetesek, videók:

Érdekességek:

A filmben látható karakterek nevei akár ismerősen is hangozhatnak a horrort kedvelők számára. Nem hiába, hiszen Ted Geoghegan Lucio Fulci, A temetőre épült ház című alkotását erősen alapul vette és igyekezett is azelőtt tisztelegetni, így karakterei onnét ismerős neveket kaptak.

Jacob Lews szerepét kifejezetten Larry Fessenden számára írták, aki örömst élt is a lehetőséggel. Igaz a női főszerepre is az elejétől kezdve Barbara Crampton volt kiszemelve.

A film forgatásai meglehetősen hidegben és zord körülmények között zajlottak, legalábbis ilyen szempontból. Na persze nem csoda, hiszen a stáb február közepén kezdett el dolgozni.

A filmben látható egyik szellem sminkelése 2 órát vett igénybe, aztán egy óra volt, míg a színészről levakarták a maszkolást.

A Még mindig itt vagyunk a rendező Ted Geoghegan második rendezése. Azóta a Mohawk című filmet is elkészítette szintén saját forgatókönyve alapján. Legújabb alkotása pedig a Satanic Panic, amelynek egyelőre legalábbis a forgatókönyvét készíti, a rendezés vélhetően nem nála landol.