Stephen King legjobban kereső filmjei

Stephen King művei továbbra is remek táptalajt biztosítanak a filmesek számára. Ez alkalommal a Menekülő ember kaphat újabb feldolgozást.

Stephen King Menekülő ember című regénye Richard Bachman néven jelent meg annak idején, mindez még 1982-ben történt. 5 év múlva pedig már film is készülhetett a történetből, Paul Michael Glaser rendezésében és Arnold Schwarzenegger főszereplésével. A végeredmény a jobb King adaptációk közül való, viszont tény, hogy jó néhány évvel ezelőtti feldolgozásról beszélhetünk, így nem meglepő, hogy Hollywood újból életet lehelne ebbe a projektbe.

Egészen pontosan a Paramount Pictures feldolgozásáról van szó, amely a hírek szerint eléggé nagyszabásúnak ígérkezik. A stúdió remek szereplőgárdát ígér és habár ez ügyben még nem futottak be részletek, azt már lehet tudni, hogy ki rendezheti a projektet.

Egy bizonyos Edgar Wright kapta a feladatot, ami alapvetően talán egy kicsit meglepő, de mindenképpen jó hír. Wright a Cornetto-trilógia rendezésével hívta fel talán magára a világ figyelmét, de például a Nyomd, bébi, nyomd is az ő nevéhez fűződik. Ami miatt meglepő lehet a rendezői választás, az az, hogy Wright eddig eredeti ötletek alapján dolgozott, most viszont egy kész alapanyaghoz nyúl és azt dolgozza fel.

A forgatókönyvbe természetesen lesz beleszólása, de ebben Michael Bacall is a segítségére lesz, míg a produceri fronton Simon Kinberg és Audrey Chon nevével találkozhatunk, akik a 20th Century Fox égisze alatt készült X-Men filmek elkészültét is felügyelték.

Arról egyelőre nem érkezett információ, hogy mikor mutatkozhat be az új feldolgozás, de ahogy fentebb említettük, egyelőre a szereposztás sem tisztázódott, így jó eséllyel a forgatások elkezdésére is várni kell még egy darabig.

Stephen King szóban forgó regénye 2025-ben játszódik. Ez mondjuk 1982-ben még meglehetősen távolinak tűnt, nem úgy most. Azt például nem tudni, hogy esetleg ezen az évszámon tolnak-e a készítők, hogy továbbra is egy a kissé távoli, disztópikus jövőben meséljék el a történetet. A főhősünk mindenesetre egy Ben Richards nevű fazon, aki nincs könnyű helyzetben. Persze nem csak ő van ezzel így, hiszen a King által elképzelt világban az erőszak tombol, a gazdaság pedig összedőlt. Richards viszont szeretne ebből kikecmeregni, ezért vállalja, hogy gyilkosokat eresztenek a nyomába, ő pedig 30 napig túlél. Ha megteszi, akkor egymilliárd dollár ütheti a markát, amivel beteg lányán mindenképpen tudna segíteni.

Kíváncsian várjuk a további fejleményeket!