Mi 2019

Mi (2019) – Online film adatlap – Jordan Peele legújabb filmje is egy egészen zsigeri horrorélménynek bizonyul, ami akár az egyik legjobbja is lehet.

Mi – Teljes film adatlap

Mi 2019

 

Magyar cím: Mi
Eredeti cím: Us
Műfaj: horror, thriller
Premier (USA):  2019. március 22.
Mozipremier (Magyar): 2019. március 14.
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Jordan Peele
Forgatókönyvírók: Jordan Peele
Filmstúdió: Monkeypaw Productions, QC Entertainment, Universal Pictures
Forrásunk a film IMDB adatlapja.

Mi története:

Wilsonék úgy döntenek, hogy ideje egy kicsit pihenni! Szerencsére a nyaralásnak egy egészen kellemesnek ígérkező színhelye is van: tengerparti nyaralójuk, ahol bőven jól érezheti magát az ember. A kaland azonban rémálomba illő ámokfutássá válik, amikor hőseinket saját démoni hasonmásaik kezdik el zaklatni.

Szereplők:

Lupita Nyong’o, Winston Duke, Elisabeth Moss, Anna Diop, Yahya Abdul-Mateen II, Kara Hayward, Cali Sheldon, Noelle Sheldon, Tim Heidecker, Shahadi Wright Joseph, Nathan Harrington, Evan Alex, Duke Nicholson, Madison Curry, David M. Sandoval Jr.

Előzetesek, videók:

Érdekességek:

Jordan Peele még 2018 februárjában jelezte, hogy egy újabb filmen dolgozik. Mondjuk akkor ennél többet nem is árult el, annyit fűzött még hozzá, hogy horror alkotásra számíthatunk.

A forgatások aztán 2018. július 30-án kezdődtek meg. A stáb Kalifornia államban, Santa Cruzban állt munkába és a meló egészen 2018. október 8-ig tartott.

A film női és férfi főszereplője, Lupita Nyong’o és Winston Duke jól ismerhetik egymást. A Fekete Párduc forgatásán is mindketten ott voltak. Ez viszont nem minden, hiszen a Yale School of Drama diákjai voltak, ráadásul évfolyamtársak is. Amúgy a film másik szereplője, Yahya Abdul-Mateen is a Yale diákja volt.

A Mi Peele második horrorfilmje a közönség és szakmakedvenc Tűnj el! után.

Az első előzetest 2018. december 25-én mutatták be. A trailer egyébként hangulatában meglehetősen hajaz a Tűnj el! kedvcsinálójára. A Luniz – I Got 5 on It dalának is olyan változata csendül fel, amely tényleg hajaz a Tűnj el! előzetesben hallott dallamokra. Ennek okán a rajongók persze gyorsan össze is rakták az egészet – szerintük a két film ugyanabban a filmes univerzumban játszódik. Peele ehhez egyelőre nem fűzött semmilyen kommentárt.

A film producerei között Jason Blum nevét is olvashatjuk.

A rendező igyekezett tökéletesen felkészíteni a szereplőket a forgatásra – házi feladatot is adott a színészeknek. Volt egy tíz filmes lista, amit mindenkinek meg kellett nézni. Így állt össze: Meghalsz újra!, Ragyogás, A Babadook, Valami követ, Két nővér, Madarak, Funny Games, Mártírok, Engedj be!, Hatodik érzék.