Az Álomdoktor és a Bilincsben rendezője nem hagyna fel a Stephen King regények megfilmesítésével.

A SyFy Wire a Fantasia Nemzetközi Filmfesztiválon készített egy interjút Mike Flanagan horror rendezővel és a beszélgetés során naná, hogy előkerült a kérdés, hogy melyik Stephen King regényt vinné legközelebb filmre! Flanagan ugyanis a talán meglehetősen nehezen adaptálható Bilincsben sztoriból is remek filmet fabrikált, de azt gondolom, hogy az Álomdoktor esetében sem lehet okunk a panaszra.

Flanagan mondjuk meglehetősen elfoglalt, de elárulta, hogy a Setét Torony egy olyan történet, amit nagyon szívesen vászonra vinne. A rendező úgy fogalmazott, hogy egy Szent Grál lenne ez a karrierje során és nagyon örülne, ha lenne erre lehetősége. A helyzet pedig az, hogy ha valakinél jó kezekben lenne ez a feldolgozás, az mindenképpen Mike Flanagan.

Nikolaj Arcel rendezésében 2017-ben bemutatták ugyan a várva várt filmet, amivel kapcsolatban ráadásul a stúdió és a producerek is komoly terveket dédelgettek, de a film megbukott. Nem feltétlen Idris Elba vagy Matthew McConaughey hibája volt ez, egyszerűen nem működött tökéletesen a dolog. Így a folytatások és a tervezett sorozat is meglehetősen eltűnt a süllyesztőben.

Persze ez csak Flanagan álma, nem tudni, hogy a közeljövőben terveznek-e újabb Setét Torony filmet, ha tippelni kellene, azért biztosan eltelik még néhány év, mire újra előveszik ezt a projektet. Persze a rendezőnek most van is elég dolga. Nem sokára bemutatkozik a Netflixen A Bly-udvarház szelleme, illetve forog a Midnight Mass című újabb horror sorozat. Valamint készülget Hallorann címen egy horror, amiről nem sokat tudni, de elvileg Flanagan rendezi majd azt is.