Morbius (2021) – Online film adatlap – A Sony Marvel szakágának újabb népszerű karaktere kap önálló filmet, ez alkalommal Jared Leto főszereplésével.

Morbius – Teljes film adatlap 

Magyar cím: Morbius
Eredeti cím: Morbius
Műfaj: akció, kaland, dráma
Premier (USA): 2021. március 19.
Hazai premier:
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar): –
Rendező: Daniel Espinosa
Forgatókönyvírók: Roy Thomas, Gil Kane, Matt Sazama, Burk Sharpless, Art Marcum, Matt Holloway
Filmstúdió: Columbia Pictures, Marvel Entertainment
Forrásunk a film IMDB adatlapja.

Morbius története:

Michael Morbius (Jared Leto) egy remek orvos, azonban élete legnehezebb feladatát igyekszik teljesíteni. Halálos betegségben szenved és mindent feláldozva és hittel kutatja az ellenszert. Pontosan tudja, hogy földi pályafutása a végéhez közeledik, de mindent megtesz azért, hogy mentse a bőrét. Ráadásul az orvost nem csak önös érdekek hajtják, pontosan tudja, hogy a hozzá hasonló betegek számára is elhozhatja a gyógyulást. Végső elkeseredésében úgy dönt, hogy az ősidőkre visszavezethető gyógymódhoz nyúl, hiszi, hogy ez segíthet rajta. A doktor kutatásai során rálel a halhatatlanságra és habár sejti, hogy nagy árat kell fizetnie, mégis úgy dönt, hogy az életet választja.

Morbius meggyógyul, ráadásul ereje is megsokszorozódik, az intelligenciája felpörög és a hallása is sokkal élesebb lesz. Mindennek azonban komoly ára van, Morbius ugyanis vérre kezd szomjazni, akár emberi vérre is, hiszen az a legfinomabb.

Szereplők:

Jared Leto, Michael Keaton, Adria Arjona, Matt Smith, Jared Harris, Tyrese Gibson, Al Madrigal, Charlie Shotwell, Kadrolsha Ona Carole, Corey Johnson, Tom Forbes, Barry Aird, Archie Renaux, Philip Gascoyne, Adam El Hagar

Előzetesek, videók:

Érdekességek:

Talán meglep, de Morbius nem először tűnik fel a vásznon. Pontosabban mégis, de az 1998-as Pengében már szerepelt volna a karakter. A jelent viszont végül kikerült a végleges változatban, de a DVD-s változat törölt jelenetei között megtalálhattuk a szóban forgó részt.

A Sony a Venom után újabb Marvel karakter történetét dolgozza fel. Ráadásul nem is Morbius lesz az utolsó, a stúdiónak ugyanis komoly tervei vannak a Pókember karakterekkel, akiknek jogai náluk lapulnak.

Daniel Espinosa már rendezett a Sonynak, még hozzá a Ryan Reynolds főszereplésével készült Élet című filmet. A különlegessége annak a sztorinak az, hogy sokáig azt pletykálták, hogy az Élet tulajdonképpen a Venom előzményfilmje. A Sony persze ezt sosem erősítette meg, de nem is cáfolták – a koncepcióban pedig bőven van ráció.

Igaz nem Daniel Espinosa volt az egyetlen kiszemelt a rendezésre. A Sony szerette volna, ha F. Gary Gray vállalja a feladatot, ő azonban nem élt a lehetőséggel.

Jared Leto nem először szerepel képregénymoziban. A DC-féle Öngyilkos osztagban már találkozhattunk vele, ő alakította Jokert.