A 2020-as év nem a várakozások szerint alakult  a horrorfilmes felhozatalt illetően, de azért akad pár film, amit érdemes lehet csekkolnod!

Nem rég már összegyűjtöttünk pár idei horrorfilmet, amelyeket érdemes lehet bepróbálni, viszont az év végi hajrában, ha van még időd, akkor akad még néhány javaslatunk.

After Midnight

Érdekes darabnak számít Jeremy Gardner filmje, amelyet Gardner írt, rendezett és a főszerepet is magára osztotta. Egy kisebb költségvetésű, de meglehetősen érdekes horrorfilmről van szó, amelyben egy elhagyott férfi kapja a főszerepet, illetve miközben kedvese visszatérésére vár és ebben reménykedik, néhány szörny is felbukkan a színen. Az After Midnight azért kicsit megosztónak is nevezhető, nem feltétlen az a pörgős darab, ám egy próbát megérhet, mindenképpen üde színfoltja a 2020-as év felhozatalának.

The Call

Egy dél-koreai horrorfilmről van szó, amire mindenképpen érdemes lehet rááldozni a közel kétórás játékidőt. Chung-Hyun Lee horrorja, amely a Netflix kínálatában is elérhető nagyon érdekes koncepcióval bír. Egy telefonhívás kapja a történetben a főszerepet, amelynek különlegessége, hogy a felek időben egymástól eltérő helyen vannak. Az egyikük a jelenben, a másik azonban a múltból jelentkezik. Csavaros és izgalmas film a végeredmény.

Szputnyik

Sputnik előzetes

A Szputnyiknak nem érdemes úgy neki kezdeni, hogy egy izgalmas horrort kapsz. Ha ezt teszed, tuti csalódni fogsz. A Szputnyik egy kicsit dráma, egy kicsit sci-fi, amelyben olykor szabadjára engednek egy rémséges lényt is, amely nem a Földről származik. Drámaként viszont elég érdekes történettel van dolgunk, jól kitalált karakterekkel és ha szörnyből talán egy picit kevés is van, azért  nem rossz a történet.

Miért, nem halsz meg

A listán van hely még egy orosz filmnek, amely szintén nem echte horror, inkább egy véres és akciódús, feketehumorral átitatott vígjáték. Furcsa szereplők, abszurd helyzetek és rengeteg vér. Akár egy Tarantino filmről is beszélhetnénk és talán Kirill Sokolov rendező bőven merített ihletet nagynevű kollégájától.  Egy igazán elmebeteg, de szerethető film a végeredmény.