Neil Marshall brit rendező neve ismerősen csenghet a horror műfaj szerelmeseinek. A rendező legutóbb egy gótikus beütésű horrorral rukkolt elő, a következő filmjével viszont visszatér a vérbő és mutációt bemutató alkotásokhoz!

Marshall annak idején a 2002-es Démoni harcosok című horrorfilmmel hívta fel magára a figyelmet. A rajongók többsége imádta ezt a horrort, amit 2005-ban A barlang követett, amiben a vérben pancsolást szó szerint kellett érteni. Ezt a Végítélet követte, ami stílusában erősen hasonlított az előző két Marshall rendezésre. Majd egy sorozatos kitérő következett a direktor életében, amibe Trónok harca, Constantine, Hannibal és például Westworld epizód is jutott. 2019-ben pedig a korhatáros Hellboy film levezénylését kapta meg, ami kicsit megosztóra sikerült, de alapvetően talán nem volt botrányosan rossz.

Marshall aztán idén a The Reckoning című történelmi horrorral rukkolt elő, de nem pihen, hiszen a ScreenDaily-nek nyilatkozva elárulta, hogy tavasszal a The Lair című horrort kezdi forgatni, amivel tulajdonképpen visszatérne a gyökerekhez.

„Egy pokolian ijesztő, lüktető és szórakoztató filmre kell gondolni. A The Reckoning egy gótikus dráma volt saját meglátásom szerint, amiben a nők ereje és rugalmassága kapta a központi szerepet. Nos, a The Lair ezzel szemben visszatérés a zsigeri horrorhoz, a véres darabokhoz, mint a Démoni harcosok, A barlang vagy a Végítélet” – fogalmazott Neil Marshall.

A történet középpontjában a légierő egy pilótája áll majd, akit Afganisztánban foglyul ejtettek, ám sikerül megszöknie. Azonban egy véletlen folytán egy szörnyű biológia fegyvert is magával visz, ami elszabadul a bázison és egy szörnyű lény kezdi szedni áldozatait.

A lény az ígéretek szerint nem egy CGI csoda lesz, hanem praktikus effektekkel kívánják megalkotni.

Kíváncsian várjuk a szereposztást és a további hírmorzsákat a The Lair kapcsán!