Persze a titkos film már nem annyira titkos, bár a részletek azért egyelőre még nem igazán ismertek.

A Deadline számolt be arról a napokban, hogy Neill Blomkamp, a District 9 és az Elysium rendezője az elmúlt hónapokban a legnagyobb titokban hozott tető alá egy horrorfilmet. A portál szerint a forgatások British Columbiában zajlottak és a meló ezen részével már el is készült a stáb. Az oldal természetfeletti horrorként hivatkozik a végeredményre, amely erős sci-fi hatással is bír majd a nyúlfarknyi beszámoló szerint.

Ráadásul a végeredmény egy egészestés film lehet, ilyet pedig Blomkamp már 2015 óta nem készített, akkor a Chappie-t hozta tető alá. Illetve az elmúlt években több horror/sci-fi beütésű rövidfilmmel is jelentkezett.

Állítólag Blomkamp egy régóta tervezett horrorjáról van szó, bár az igazsághoz ezzel sem kerültünk közelebb. A rendező néhány éve nagyon szerette volna összehozni az Alien folytatását, ráadásul a terve az volt, hogy Sigourney Weaver Ripley szerepében visszatér. A Fox viszont akkoriban inkább Ridley Scott ötleteinek szavazott bizalmat és a Prometheus meg az Alien: Covenant készülhetett el. Ráadásul Blomkamp terve idővel teljesen eltűnt a süllyesztőben. Amióta pedig a Disney felvásárolta a Fox-ot nem igazán lehetett hallani arról, hogy pontosan mik is a terveik az Alien franchise-al. Bár Sigourney Weaver egy korábbi interjúban azt mondta, hogy szerinte abból a folytatásból, az Alien 5. részéből nem lesz semmi.