A 2016-os Assassin’s Creed mozi ismét feldolgozást kaphat a népszerű videojáték. Assasin’s Creed sorozat készülhet a Netflixre, ráadásul a szolgáltató és a Ubisoft elég komoly megállapodást kötött egymással.

Még 2007-ben indult útjára az Assassin’s Creed nevű videojáték sorozat a Ubisoft gondozásában, amely hatalmas siker lett. Rengeteg folytatás és kiegészítő készült, ráadásul pont most novemberben, már az új generációs konzolokra is, érkezik az Assassin’s Creed: Valhalla, amely a viking korszakba vezeti be a játékosokat.

A történet természetesen már a filmesek ingerküszöbét is megütötte. A Ubisoft a New Regency-vel működött közre még 2016-ban és Michael Fassbender főszereplésével, Justin Kurzel rendezésében álmodták vászonra a történetet. A tervek elég nagy volumenűek voltak, a bevételek viszont nem feltétlen. Az USA-ban alig 55 millió dollár jött össze, ami nem jelentett kasszasikert, főleg annak fényében, hogy körülbelül 125 millióból készült a film. Oké, világszerte meglett a 240 millió, de ettől sem kezdték örömükben a földhöz verni a seggüket a producerek. Jegelték is a projektet.

A játék népszerűsége viszont töretlen, a Ubisoft pedig amúgy helyesen hisz abban, hogy van fantázia a mozgóképes kalandokban is.

Ennek köszönhetően a gyártó most a Netflixel kötött megállapodást, ami egészen sokrétű a hírek szerint.

A prioritást az Assassin’s Creed sorozat kaphatja, amely egy nagyszabású, élőszereplős sztori lesz, jelenleg keresik a megfelelő showrunner-t és a gyártásban a Ubisoft filmes részlege is részt vesz. Igen, nekik ilyen is van, bár a komoly sikerek ezen a téren még váratnak magukra.

Itt viszont nem ér véget a közösködés, ugyanis a jövőben akár animációs és anime szériák is érkezhetnek a Netflixre, amelyek az Assassin’s Creed világában játszódnak.

Tervekből tehát nincs hiány, reméljük a végeredmény is vagány lesz!