Nyelés (2019) – Online film adatlap – Az első filmes Carlo Mirabella-Davis Haley Bennett főszereplésével készíthette el első nagy játékfilmjét, egy fordulatos thrillert.

Nyelés – Teljes film adatlap

Magyar cím: Nyelés
Eredeti cím: Swallow
Műfaj: dráma, thriller
Premier (USA): 2019. április 28. (Tribeca Filmfesztivál)
Hazai premier: 2020. március 19.
DVD / Blu-Ray megjelenés (Magyar):
Rendező: Carlo Mirabella-Davis
Forgatókönyvírók: Carlo Mirabella-Davis
Filmstúdió: The Population, Charades, Logical Pictures
Forrásunk a film IMDB adatlapja.

Nyelés története:

Hunter (Haley Bennett) élete első ránézésre talán páratlannak nevezhető. Egy gyönyörű házban él, van egy jóképű férje, akivel ráadásul első gyermeküket várják. Kell ennél több? Nos, Hunternek igen. Kicsit idegennek érzi magát a saját bőrében, ami talán nem véletlen. Miközben ugyanis férje a karrierjét építgeti, Hunter otthon van és jár-kel a nagy házban. Általában azon töpreng, hogy mivel is lephetné meg szeretett férjét. Idővel azonban egyre inkább megunja ezt a szerepet. Még szerencse, hogy talál magának más elfoglaltságot, valamit, amitől úgy érzi, hogy az irányítás abszolút nála van.

Szereplők:

Haley Bennett, Austin Stowell, Denis O’Hare, Elizabeth Marvel, David Rasche, Luna Lauren Velez, Zabryna Guevara, Laith Nakli, Babak Tafti, Nicole Kang, Olivia Perez, Kristi Kirk, Alyssa Bresnahan, Maya Days, Elise Santora

Előzetesek, videók:

Egyelőre sajnos nem érkezett előzetes.

Érdekességek:

A film forgatása 2018 májusában kezdődött meg, a stáb pedig több amerikai városban is dolgozott. A világpremier aztán 2019 áprilisában volt esedékes a Tribeca Filmfesztiválon.

A forgatókönyvet Carlo Mirabella-Davis írta, aki a rendezést is levezényelhette. Ez volt az első egészestés filmje.

A főszerepet Haley Bennett kapta, aki játszott más hasonló thrillerben. A lány a vonaton ráadásul nem is csak ezért volt hasonló. A helyzet ugyanis az, hogy mindkét sztori Hudson Valley-ben játszódik.