Adam Robitel rendezésében készülhetett el 2014-ben az Ördögűzés: Deborah Logan története, ami egy egészen ütős előzetessel hívta fel magára a figyelmet. Ám kérdés, hogy a végeredmény tényleg jó vagy jobb, ha messziről elkerüljük ezt a filmet? Ennek járunk most a végére!

A jó képességű Mia Medina (Michelle Ang) orvostanhallgató, és kis csapatával egy különös, Alzheimeres beteget szeretnének vizsgálni. Deborah Logan (Jill Larson) egyre inkább leépül, az orvosok szerint legjobb esetben is csak néhány éve van hátra. Medináék a család engedélyével egy kisebb kavar után beköltöznek a házba, hogy a beteg minden lépését és rezdülését rögzíteni tudják. 

A napok előrehaladtával azonban felmerül a gyanú, hogy Mrs. Logan valóban Alzheimerben szenved vagy esetleg valami sokkal rejtélyesebb dolog részese? Te mit gondolsz?

Adam Robitel filmje egy újabb kézi kamerás alkotás, abból a fajtából, amiben talán még potenciál is van. Deborah Logan nem feltétlen egy két dimenziós karakter, háttérsztorit is kap, ráadásul a betegséget is megpróbálják bemutatni a dokumentumfilmben, Jill Larson játéka pedig egészen korrekt.

A már felnőtt lány karaktere sem kimondottan rossz, talán kevésbé ki dolgozott, mint az anya. A szereplők terén viszont a végére is értünk az említésre méltó figurák sorának. Medina és kis csapata jó formán kamera és a mikrofonállvány, A néha felbukkanó apa/férj, pedig akár egy kertész is lehetne, sok vizet nem zavar szegény.

A forgatókönyvet azonban ha nagy dicséret nem is, de egy kis hátba veregetés talán megilleti. Kicsit talán többről van itt szó, mint egyszerű démoni megszállásról, ez pedig egy kis újdonság varázsa hangulatot kölcsönöz a filmnek egy idő után. Persze nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy azért a jól ismert elemekből építkeztek a készítők. Ezek egy része egyébként ijesztő és korrekt megvalósítást kapott. Viszont még nem fogjuk örömünkben a földhöz verni a seggünket és így is maximum egy közepes élményben lehet részünk. A Deborah Logan kaland nem rossz, de mégis nem igazán képes meglepni és többnyire a megszokott klisékre épít. Ez néha pont elég, néha viszont úgy érezheti az ember, hogy azért egy kicsit többre vágyik.

Kár, mert az Alzheimeres felütés egész ötletes és habár apróbb ötletek tetten érhetőek később is, mégsem áll össze ütős egésszé a produkció. Persze a kézi kamerás megvalósítás akár még ötletesnek is nevezhető a zsáneren belül, de a 2014-es évek környéken ez talán már kezdett egy kicsit elcsépeltté válni.

Mindenesetre hasra esni biztosan nem fogsz az Ördögűzés: Deborah Logan története című filmet látva, de azért a szódával elmegy kategóriába bőven bele lehet szuszakolni a filmet.

5/10